RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splitter ny skole åpnet i dag


STORFINT BESØK: Jens Stoltenberg, Fabian Stang og Kristin Halvorsen koste seg tydelig på jobb i dag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
STORFINT BESØK: Jens Stoltenberg, Fabian Stang og Kristin Halvorsen koste seg tydelig på jobb i dag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Jens Stoltenberg brukte sin egen erfaring da han sammen med Fabian Stang og Kristin Halvorsen åpnet splitter nye Fyrstikkalleen skole i dag.

HELSFYR: Ordfører, statsminister og kunnskapsminister stod for åpningstalene da flotte F21 åpnet dørene for elevene i dag. Skolen er byens første 8 til 13 – skole, det vil si både ungdomsskole og videregående skole under samme tak.

LES OGSÅ: – Herlig at alt er nytt!

Byggningene og arealene rundt er fantastisk flotte, og ligger hyggelig til bak Fyrstikktorget.

Utfordringer

Foruten å be elevene om å ta godt vare på både hverandre og det flotte bygget, snakket Fabian om kampen for å redusere antall drop-outs, elever som ikke fullfører videregående.

– Hånden i været de som ikke skal gå videregående! Ingen hender? Flott, da har ihvertfall vi en avtale!

Sjefen

Kristin Halvorsen bad elevene om hjelp til å til å klatre på de internasjonale kunnskapsmålingene.

– Land vi burde slå skårer bedre enn oss, og det skal vi gjøre noe med. Dere må gjøre jobben, jeg skal pushe dere, og så tar vi dem!

Kunnskapsministeren snakket også om ungdomsskolen som litt “glemt”.

– Det tar vi tak i nå. 13-, 14- og 15-årsalderen er urolig og krevende, og da er det ekstra viktig at skolen er god og motiverende.

Halvorsen avsluttet med en honør til lærerne, som har valgt å jobbe med å gjøre ungdommen flinke, og med å ønske alle “inntenst hjertelig tillykke med dagen!”

– Håp for alle!

Statsministeren brukte egen erfaring og skolegang for å motivere til innsats.

– I mine første skoleår stammet jeg så voldsomt at jeg nesten ikke kunne snakke, og matematikk var et skrekkens fag. Nå lever jeg av å prate, og matte var et av favorittfagene mine på universitetet. Så ikke gi opp, som dere skjønner kan de mest håpløse tilfeller lykkes!

Ellers snakket også Jens om kampen for å få alle gjennom videregående.

– Én av tre gjennomfører ikke videregående skole. Vår viktigste jobb nå er å snu den trenden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere