*Nettavisen* Nyheter.

Spøkelser i Husebyskogen?

Det er heldigvis sjelden kost i vårt opplyste rettssamfunn at beskyldninger om korrupsjon fremsettes så utilslørt og så vilkårlig som fr. Geelmuyden, leder i Aksjon Vern Husebyskogen (AVH), gjorde det i et leserinnlegg i avisen den 18 ds.. Selv om AVH bestrider konklusjonene i rapporten fra Det Norske Veritas (DNV) vedrørende sikkerhetsforholdene ved en flytting av den amerikanske ambassaden til Husebyskogen, er det noe helt annet å sette på trykk at "Den "sikkerhetsrapporten" Veritas har produsert er et korrupt bestillingsverk ". Jeg kan bare håpe at DNV eller andre impliserte tar affære.
Det er et paradoks når hun avfeier rapporten fra DNV som usaklig og selv forventer å bli trodd på de mange tilfeldige og udokumenterte "motsannheter" AVH har kommet med i løpet av de siste årene. At organisasjonen trekker frem noen gamle hester fra stallen som uttaler seg kritisk til beslutningsgrunnlaget for flyttingen betyr ikke at de opprinnelige vurderingene er feil. Ambassadesaken bygger i stor grad på skjønn og følelser og så langt har ikke AVH kunnet fremlegge én eneste dokumentasjon som avgjørende endrer på forutsetningene. Derfor er påstanden om DNV's korrupte rapport helt uhørt og uakseptabel.
AVH's manglende dokumentasjon forsøkes kompensert ved hyppige og krasse uttalelser fra fr. Geelmuyden og noen få støttespillere. Nevnte leserinnlegg setter angrepet på den amerikanske ambassaden i Athen i relieff til risikoen ved å ha den amerikanske ambassaden i Husebyskogen. Har fr. Geelmuyden tenkt over hvor mange amerikanske ambassader det finnes rundt i verden og hvor få som overhodet har vært utsatt for angrep av det ene eller annet slags? Og hvilke land de ligger i som er blitt det? Og hvor disse er plassert, herunder ambassaden i Athen?
Fr. Geelmuyden og AVH er nok fullstendig klar over at den amerikanske ambassaden på Drammensveien er et ikke usannsynlig terrormål. Og at sannsynligheten for et angrep mot en supermoderne avsidesliggende ambassade på Husebyskogen er helt minimal. Dette er også kjernen i de sikkerhetsvurderinger som er lagt til grunn for beslutningen om å flytte den amerikanske ambassaden til Husebyskogen. Fr. Geelmuyden og AVH's motiver for å føre "kampen" videre må derfor være noen andre.
Peter F. Tschudi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.