*Nettavisen* Nyheter.

Spøkelser på Kampen skole

I en hel uke har det vært vinterfestival på Kampen skole, og onsdag 8. mars ble festivalen avsluttet med matservering, utstillinger, konserter og teaterforestillinger.

KAMPEN: I år var altså temaet spøkelser. I en uke har elevene ved Kampen skole vært delt i grupper på tvers av klassestrinnene, og jobbet med alt fra foto og animasjon til skulptur, skriving av artikler, tegning, maleri, kostyme, musikk, dans og teater.
I år er det fjerde gangen vinterfestivalen arrangeres.
Festivalen knytter foreldre og skole tettere sammen, og gir elevene mulighet til å løse oppgaver på ulike kreative måter. Dette handler mye om kunst og kultur, som er et satsningsområde ved skolen, forteller en fornøyd rektor, Finn Wetterstad, etter endt spøkeriuke.

Mange besøkende

På avslutningsdagen skulle elevene vise hva de hadde jobbet med gjennom festivaluka. Flere hundre besøkende fikk oppleve korpsmusikk, utstillinger, lokalt band, matservering, miniteaterforestilling og ikke minst en flott uteteaterforestilling som avrundet en spennende uke med mye aktivitet. Det var ikke vanskelig å se at det lå mye arbeid bak dette.

Snille spøkelser

På uteforestillingen ble det fortalt om skumle grev Dracula fra Transylvania, hvor hekser ble brent på bålet. Om to prinser fra Taj Mahal i India som forelsket seg i den samme prinsessen, og om spøkelset Lille Ronny Gru, som ikke ville skremme noen, til morens og bestefarens store fortvilelse. Det hele endte med at publikum fikk vite at spøkelser ikke nødvendigvis vil være slemme, men at de også kan og vil være snille. Og så turte omsider også Kampens spøkelse Kampine å dukke opp. Nå kunne hun dra sammen med de andre spøkelsene til Hermetica, alle spøkelsers paradis. Og snipp, snapp, snute så var Vinterfestivalen 2006 ute.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.