*Nettavisen* Nyheter.

Sponsorer vil ha GET-spill

STERK SØKNAD: Det kan bli spill i GET-ligaen for Manglerud Star kommende sesong. Foto: Arkivfoto: Solfrid Therese Nordbakk

I dag sendte Manglerud Star lisenssøknad for spill i GET-ligaen. – Vi har sendt en sterk søknad om spill i GET-ligaen, sier styreleder i Manglerud Star Elite, Henning Thoresen.

MANGLERUD: Forrige uke inviterte Norges Ishockeyforbund Manglerud Star til å søke lisens til spill i GET-ligaen etter at Rosenborg ikke fikk innvilget sin søknad.

Styreleder i MS Elite, Henning Thoresen, sa forrige uke at laget hadde budsjettert med spill i 1. divisjon, og at laget trengte 500.000 kroner for å klare lisenskravet for spill i GET-ligaen. I dag sendte laget inn sin søknad, og styrelederen tror at laget skal spille i den øverste ligaen kommende sesong.

– Vi har den siste uken fått inn én million kroner i nye sponsormidler. Klubben er nå gjeldfri og vi har en god egenkapital. Vi leverer en meget god søknad i dag, sier Henning Thoresen.

LES OGSÅ: Manglerud Star på vei tilbake til GET-ligaen

Ikke alle vil ha GET-spill

Men ikke alle medlemmene vil ha spill i GET-ligaen.

I et åpent brev fra noen av medlemmene i bredde-avdelingen som har florert på sosiale medier står det blant annet:

«GET liga spill er ressurskrevende, både sportslig med beslag av istid, dugnad, administrasjon og ikke minst økonomi. Med kun en isflate i en hall som er langt unna GET liganivå og full ungdomsavdeling fra U7 til U20 – i tillegg til et GET liga lag - vil mulighetene for å drive fornuftig talentutvikling/ungdomssatsing være umulig. Med begrensede ressurser har Manglerud Star gjennom de senere år aldri klart å bestemme seg for hva man vil med klubben. Elitesatsing eller ungdomssatsing. Vi tror ikke en kombinasjon er mulig under dagens rammevilkår.»

Styret i breddeavdelingen har tatt avstand fra dette på klubbens egen hjemmeside.

– Flertallet i Breddestyret kan ikke stille seg bak de standpunkter som fremkommer i mailen. Jeg vil også understreke at de økonomiske rammer som er lagt i forholdet Bredde/Elite opprettholdes i forhold til de vedtak som er fattet på årsmøte. Dette er uansett spill i Get-Liga eller ikke, sier styreleder i MS Bredde, Per-Erik Ingjer.

LES OGSÅ: Samarbeider med Nike for å få frem MS-talent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag