*Nettavisen* Nyheter.

Spontan protest

Norske tamiler krever at norske myndigheter kommer med en åpen fordømmelse av srilankiske myndigheter og krever våpenhvile. Bildet er tatt under den første tamilske demonstrasjonen utenfor UD.

Etter at 300 tamiler ble drept på Sri Lanka mandag gikk norske tamiler til spontan demonstrasjon utenfor UD tirsdag morgen.

VIKA: Nok er nok, nå må norsk UD reagere og fordømme dette folkemordet, sier Suthan Ananthan i Tamil Sangam som holder til på Stovner.

Oppblussingen av konflikten mellom singalesere og tamiler på Sri Lanka kom i skyggen av konflikten på Gaza.

Norske tamiler har hatt problemer med å få medieoppmerksomhet, selv om de gjentatte ganger har demonstrert foran ambassader og utenriksdepartementet.

Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om norske tamilers krav om våpenhvile.

300 drept

Bakgrunnen for tirsdagens demonstrasjon var at det kom meldinger fra Sri Lanka om at 300 tamiler var drept mandag.

I tillegg skal flere hundre være skadd og uten legetilsyn og medisiner.

Politisk spill

Norske holdningen om at deres sterke ytringer om situasjonen på Sri Lanka vil skade deres rolle som tilrettelegger i fredsprosessen er ikke akseptabel i den mest prekære situasjonen. Når en folkegruppe blir utslettet kan ikke Norge være i taushet, sier Suthan Ananthan.

Utenriksdepartementets likegyldighet bidrar til at vi mistenker at Norge også støtte denne umenneskelige krigføringen til den srilankiske regjeringen. Er også Norge en del av ett stort politisk spill å utslette vårt folk, og bringe oss til kne?, spør sier Suthan Ananthan.

Krever våpenhvile

Kravene fra norske tamiler er at norske myndigheter kommer med en åpen fordømmelse av den srilankiske regjeringen, ber den srilankiske regjeringen om å inngå en umiddelbar våpenhvile, stanse all vilkårlige bombingen mot sivile mål umiddelbart og presse regjeringen til å slippe inn humanitærhjelp og media til krigssonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag