Spør om lov tre år for sent

Ulovlig oppsatt: Her er det bygget en serveringsplatting i Hvervenbukta. Saken behandles i BU i neste uke. Arkivfoto

Ulovlig oppsatt: Her er det bygget en serveringsplatting i Hvervenbukta. Saken behandles i BU i neste uke. Arkivfoto Foto: ARKIVFOTO:

Serveringsterrassen ved Helleberget i Hvervenbukta står klar. Nå spørs det om eierne får lov å ta den i bruk.

HVERVENBUKTA: Nordstrands Blad skrev om saken både da bygging av terrassen eller plattingen ble påbegynt og nok en gang da den nesten var ferdig. Men det ble ingen reaksjon fra kommunen.

Del på Facebook

Nå har noen tydeligvis våknet, for nå har det kommet en søknad om tillatelse.

Les også: Må kanskje rive hele plattingen

Plattingen ligger i tilknytning til Helleberget (det røde huset mellom stranden i Hvervenbukta og Ljansbrukveien).

Slik Nordstrands Blad i sin tid skrev var det meningen å ha servering på stedet i tilknytning til kioskdriften i huset.Men så langt vi vet, har det ikke blitt noe av server-ingen her.

Søknaden

To år etter bygging er det altså søkt om tillatelse. I denne heter det at «mange har ønsket å ha et sted å trekke opp til fra sandstranden».

Plattingen er laget i to nivåer med trapper.

Meninger

Da vi skrev om saken, kom det flere reaksjoner som alle var negative til byggingen.

Når saken neste uke blir lagt frem i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, er det også med betydelige betenkninger. I bydelsdirektørens innstilling heter det at man må være restriktiv når det gjelder bygging uten tillatelse.

Og administrasjonen er også helt klar på at her må byantikvarens tanker tas hensyn til. Helleberget og plattingen vil også komme inn i bildet når kystturveien fra Hvervenbukta til Ingierstrand skal realiseres.

Spørsmålet blir derfor om det blir lettere å få tilgivelse enn tillatelse? Plattingen er i alle fall ulovlig oppført, og den er heller ikke bygget slik den bør være med tanke på tilgjengelighet for alle.

Utegrill

Det ligger også en søknad til i denne saken. Ved paviljongen nede ved stranden er det satt opp en liten mur rundt utegrillen som det på fine sommerdager har blitt servert fra. Heller ikke denne er det søkt tillatelse om før nå.

Paviljongen har som kjent bevaringsstatus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.