*Nettavisen* Nyheter.

Sportsdalen?

Idretten blomstrer i Groruddalen om dagen. Forrige uke ble det klart at Vestlis håndballherrer igjen er klare for eliteserien. Etter at Bergen Flyers er begjært konkurs og dermed sannsynligvis ikke får spille i UPC-ligaen i ishockey neste sesong, er det mye som tyder på at Furusets hockeygutter har gode sjanser for igjen å være i den øverste ishockeyligaen neste år hvis de spiller i kvalifiseringsspillet som de gjorde i serien.
Høybråten/Stovner fikk til og med et VM-gull sist uke da Kristin Størmer Steira som representerer klubben gikk inn til gull på stafetten i Oberstdorf. Også på fotballfronten markerer tidligere Groruddalen-gutter seg. Tidligere Tonsen United-spiller Daniel Braathen er ønsket av en av de største fotballklubbene i Europa Arsenal. I tillegg herjer Daniel Fredheim Holm i Vålerenga og på Norges U21-landslag.
Hvis Ammeruds basketherrer vinner sin siste seriekamp mot OSI fredag, har de vunnet 1.divisjon. Men på grunn av dårlig økonomi velger laget å spille første divisjon også neste år. Det er her problemet ligger. Mangel på penger og optimale forhold kan stoppe den positive utviklingen som har vist seg på sportsfronten i Groruddalen den siste tiden.
Det har vært mye blest om hallene i dalen de siste ukene etter at en vegg falt ned i hodet på en gutt på Haugenstua skole. Haller har vært stengt for å sjekke sikkerheten. Denne uka åpner Haugerudhallen etter at alle branndørene har blitt skiftet ut. Nå er det den gamle delen av Apalløkkahallen som er stengt fordi byrådet ikke prioriterer å sette av penger til å pusse opp hallen og gjøre den branntrygg. Mens hallene har vært stengte, har klubbene i dalen måttet finne andre løsninger og andre aktiviteter for å holde formen ved like.
Nå er det på tide at politikerne ser potensialet for gode idrettsutøvere i dalen og legger til rette for at både unge og gamle, profesjonelle og amatører får optimale forhold. Dette må skje nå hvis vi skal fortsette å dyrke gode sportsutøvere i dalen.
Hvis den gode trenden fortsetter, er det kanskje på tide å omdøpe dalen til Sportsdalen?

Mangel på penger og optimale forhold kan stoppe den positive utviklingen som har vist seg på sportsfronten i Groruddalen den siste tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.