RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sportsdalen?

Idretten blomstrer i Groruddalen om dagen. Forrige uke ble det klart at Vestlis håndballherrer igjen er klare for eliteserien. Etter at Bergen Flyers er begjært konkurs og dermed sannsynligvis ikke får spille i UPC-ligaen i ishockey neste sesong, er det mye som tyder på at Furusets hockeygutter har gode sjanser for igjen å være i den øverste ishockeyligaen neste år hvis de spiller i kvalifiseringsspillet som de gjorde i serien.
Høybråten/Stovner fikk til og med et VM-gull sist uke da Kristin Størmer Steira som representerer klubben gikk inn til gull på stafetten i Oberstdorf. Også på fotballfronten markerer tidligere Groruddalen-gutter seg. Tidligere Tonsen United-spiller Daniel Braathen er ønsket av en av de største fotballklubbene i Europa Arsenal. I tillegg herjer Daniel Fredheim Holm i Vålerenga og på Norges U21-landslag.
Hvis Ammeruds basketherrer vinner sin siste seriekamp mot OSI fredag, har de vunnet 1.divisjon. Men på grunn av dårlig økonomi velger laget å spille første divisjon også neste år. Det er her problemet ligger. Mangel på penger og optimale forhold kan stoppe den positive utviklingen som har vist seg på sportsfronten i Groruddalen den siste tiden.
Det har vært mye blest om hallene i dalen de siste ukene etter at en vegg falt ned i hodet på en gutt på Haugenstua skole. Haller har vært stengt for å sjekke sikkerheten. Denne uka åpner Haugerudhallen etter at alle branndørene har blitt skiftet ut. Nå er det den gamle delen av Apalløkkahallen som er stengt fordi byrådet ikke prioriterer å sette av penger til å pusse opp hallen og gjøre den branntrygg. Mens hallene har vært stengte, har klubbene i dalen måttet finne andre løsninger og andre aktiviteter for å holde formen ved like.
Nå er det på tide at politikerne ser potensialet for gode idrettsutøvere i dalen og legger til rette for at både unge og gamle, profesjonelle og amatører får optimale forhold. Dette må skje nå hvis vi skal fortsette å dyrke gode sportsutøvere i dalen.
Hvis den gode trenden fortsetter, er det kanskje på tide å omdøpe dalen til Sportsdalen?

Mangel på penger og optimale forhold kan stoppe den positive utviklingen som har vist seg på sportsfronten i Groruddalen den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere