RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spotlight og terning-krangel

nn Med premieren på Persrevyen sist uke, ble revysirkelen i Oslo vest sluttet. Mange timers arbeid, tekstflikking og høye budsjetter ga resultater, både på Ullern og Persbråten.

De to forskjellige revyene spilte på vidt forskjellige temaer. På Ullern snudde de opp ned på maktforholdene, mens på Persbråten var det OL-ilden som sto i fokus. Men felles for begge revyene var stå-på-viljen, energien, og spillegleden som formerlig slo gnister på scenen.

nn Nivået på skuespillerne er gjennomgående svært høyt. Prestasjonene på scenen vitner om mange timers terping og skyldes nok ikke de høye budsjettene. Men vi skal ikke legge skjul på at budsjetter i hundre tusen kroners-klassen hjelper til med å skape gjennomførte og svært proffe revyer.

Publikum skal også ha sin del av æren for at revypremierene ble frydefulle opplevelser. Publikums entusiasme nærmest løfter salen, også i de sketsjene som muligens kan regnes som mindre gode.

nn Vi i Ullern Avis Akersposten har mottatt flere kommentarer fra våre lesere som ønsker at vi skal gi terningskast på våre revyreportasjer. Vi har derimot valgt å legge oss på en mindre anmeldende linje, mest fordi slike anmeldelser gjerne kan bli svært subjektive, og samtidig kan ta fokus vekk fra det viktigste: Nemlig skuespillergleden og engasjementet til elevene. En av årets instruktører for Ullernrevyen, Christian Valeur, sa i nettmøte med Akerspostens lesere at det er mye snakk om karakterer og anmelderne, men at det viktigste for alle involverte er å være godt fornøyde med sin egen innsats. Valeur skrev til og med at han på flere måter synes Aftenposten Aften burde slutte å kaste terning, mye fordi anmeldelsene og terningkastene ofte ikke står i samsvar med hverandre.

nn Vi sier oss enige med Valeur i at det viktigste med skolerevyene er at elevene gjennom hardt arbeid sammen skaper store forestillinger, til glede for publikum i alle aldre, ikke bare medelever, familie og venner. Vi har også stor tro på at dette samarbeidet kan bidra til å skape et bedre skolemiljø. Sist, men ikke minst, vil vi gjerne gratulerere både Ullern og Pers med flotte gjennomføringer av årets skolerevyer!Vi har derimot valgt å legge oss på en mindre anmeldende linje

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere