RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søppel mot ambassaden

VIKA: En 38 år gammel mann angrep den 29. april i fjor Den amerikanske ambassaden i Oslo. Etter en fuktig kveld på byen, dro han med seg en søppelkasse fra en 7-Eleven like ved, og kastet denne mot gjerdet som omkranser ambassaden. Etterpå gikk han frem til gjerdet, presset ansiktet frem og brølte mot ambassaden. Angrepet førte til at mannen ble tiltalt.

I Oslo tingrett nylig forklarte mannen at det var i ren frustrasjon over USAs utenrikspolitikk at han hadde kastet søppelbøtten mot gjerdet, men at han ikke hadde til hensikt kaste den over. Han kunne ikke huske å ha brølt noe på stedet, skriver Nettavisen.

To av vaktene som var til stede utenfor ambassaden, forklarte i retten at tiltalte hadde kastet s¿ppelkassen mot gjerdet, og at han deretter hadde hoppet på gjerdet mens han brølte. Begge vaktene oppfattet den tiltalte som "veldig full", heter det i dommen.

Retten valgte å frikjenne mannen for søppelkastingen. Men mannen er tidligere dømt til holde seg unna ambassaden med en radius på minst 100 meter, og han ble derfor dømt for overtredelse av dette med en betinget fengselsstraff på seks måneder med en prøvetid på tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere