RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spre leselyst og glede!


Godt humør og god tid: Disse lesekompisene var kommet godt i gang da Ullern Avis Akersposten tok turen innom.
Godt humør og god tid: Disse lesekompisene var kommet godt i gang da Ullern Avis Akersposten tok turen innom. Foto: ARKIVFOTO
Er du glad i bøker og har du lyst til å bidra til å spre leselyst og leseglede til den oppvoksende generasjon ?

BOGSTAD: Da er kanskje «lesekompis» på Bogstad skole noe for deg? På Bogstad skole har de per i dag fire pensjonister fra Røa-området som fungerer som lesekompiser for elever fra 5. til 7. trinn. Lesekompisene følger minst et barn, to ganger per uke. Oppgaven går ut på å være gode lyttere og motivatorer når elevene leser høyt for dem.

– Dette arbeidet har skapt gode relasjoner, leseglede og ikke minst gitt gode resultater hos elevene som har fått tilbudet. Nå har vi fått innvilget frivillighetsmidler fra kommunen til dette tiltaket. Det betyr at vi gjerne vil rekruttere flere, sier sosiallærer og biblioteksansvarlig ved skolen, Anette Weiberg-Aurdal.

Hvis man synes tilbudet høres givende ut er det bare å ta kontakt. Nettopp det mener skolen vil være med på å spre videre leseglede blant noen av elevene. Og det allerede fra august.

– Vi trenger flere engasjerte og positive mennesker som ønsker å være en ressurs for nærmiljøet. Lesekompis foregår i skoletiden mellom 09.00 og 14.30 på Bogstad skole. Metoden krever ikke annet enn at man kan lese, lytte og rose, sier Weiberg-Aurdal.

Alle som kommer med vil få all nødvendig opplæring og oppfølging, samt sosiale treff med de andre lesekompisene jevnlig gjennom året.

Ta kontakt med rektor Ellen Larsen på Bogstad skole for mer informasjon. Telefon 23254900.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere