RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprek 85-åring


Jubileumsshow med Høybråten skoles musikkorps er mer en vårmarsjer. Her er et ellevilt ensemble med på å gjenskape livet i Dovregubbens hall. Til full musikk så klart.
Jubileumsshow med Høybråten skoles musikkorps er mer en vårmarsjer. Her er et ellevilt ensemble med på å gjenskape livet i Dovregubbens hall. Til full musikk så klart.
Et ellevilt ensemble laget et skikkelig trolsk show som var et jubileum verdig, og selvsagt det hele til full musikk.

ROMMEN: Høybråten skoles musikkorps ble stiftet 17. februar 1926, dette ble for øvrig behørig feiret med flotte korpskaker på øvelsen nøyaktig 85 år etter.

Sist helg var det jubileumskonsert på Rommen scene. Med et korps stappfull av spille- og gjøglerglade medlemmer. Er nok mer enn marsjer som står på programmet der i gården.

BILDER FRA JUBILEUMSKONSERTEN

Forestillingen var en hyllest til all god musikk som kommer fra USA, og sikkert med tanke på at årets korpstur går dit. Og for å sikre balansen, ble det en helnorsk og forrykende avslutning.

Gøy

Korpset har musikanter i alderen fra 8 til 18. Og da sier det seg selv at ikke så mange har vært med alle 85 årene.

– Jeg synes det er gøy å spille i korpset selv om jeg ikke har spilt så lenge, men jeg øver ganske ofte, sier Kjersti Ann Heidrich, som er aspirant.


– Og det er litt mer som skal til enn bare å trykk og blås. Skal holde styr på både ventiler og noter, legger Frida Blankevorth til.

– Og det er fint at en får være med på jubileumskonsert selv om en ikke har spilt så mange år, sier Jenny W. Temmerud før de tre stikker av for å rekke kaker og saft.

Trolsk

Det var musikantene som var å se i alle rollene under forstillingen. Og det tok skikkelig av da hovedkorpset dro inn i Dovregubbens hall.

Lys, røyk og elleville dansere skapte sammen med musikken en stemning som gikk rett hjem hos et fulltallig publikum.

Kanskje noe å by amerikanerne på?

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere