Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spreke fargeklatter tok sålene fatt

Klasse 4C anført av sjefsbaby og lærer John Richard Johansen hadde ikke som mål å vinne. De skulle krabbe over målstreken. Men alle i babygjengen går eller sykler til skolen.
Klasse 4C anført av sjefsbaby og lærer John Richard Johansen hadde ikke som mål å vinne. De skulle krabbe over målstreken. Men alle i babygjengen går eller sykler til skolen. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Noen ønsket å komme først i mål, andre sist. Fredag var det duket for Såla-løpet på Nordstrand skole.

NORDSTRAND: I år 2000 startet Nordstrand skole en holdningskampanje under navnet SÅLA.

SE ALLE BILDENE FRA SÅLA-LØPET HER!

– Det var så mange som kjørte barna til skolen og bilene sto parkert oppover hele Åsdalsveien. Vi måtte gjøre noe, forteller gymlærer Harriet Brevig. Det var starten på Såla.

– Vi ønsker at skolens elever skal bruke føttene til å fra skolen, det vil si å gå eller sykle istedenfor å bli kjørt. Det samme gjelder til og fra venner, trening og liknende, sier Brevig. Gjennom hele året får elevene poeng for hver gang de går/sykler til og fra skole/trening/venner og siste skoledag blir vinnerne kåret.

– Det er ulike vinnere, beste elev, beste klasse. Elevene har blitt veldig flinke, sier gymlæreren.

Startskuddet

Såla-kampanjen sparkes hvert år i gang med det fargerike Såla-løpet. Skolens elver løper 1500 meter i skolens nærmiljø. Fra Nordstrand skole ved Åsdalsveien - Kyhns vei - Midtåsen og tilbake til Nordstrand skole.

Ulike mål

Alle antrekk og kostymer er tillatt i Såla-løpet og det er lov å satse mer på stil enn tid. Så mens noen løp for å vinne, var det andre som satset på å komme sist over målstreken.

Slik som Axel Elias Wollebekk Jacobsen og Christian Hegg i klasse 5A som hadde iført seg en bil.

– Vi skal komme sist, fortalte de, men satset på gode stilpoeng. Skjønt når det gjaldt stil skulle det mye til for å slå Kaja Møller i klasse 6C som hadde iført seg gullfarget prinsessekjole, tiara og høye hæler.

– Men jeg har noen sokker i vesken jeg kan ta på, røpet hun og trodde ikke antrekket skulle by på problemer under løpet.

Babygjengen i klasse 4C hadde heller ikke ambisjoner om å vinne.

– Vi skal krabbe over målstreken, fortalte de.

Hvordan kommer dere til skolen da?

–Vi går! svarte en samstemt babygjeng.

Med rundt seks minutter var det Ferdinand Ward Ådlandsvik i klasse 7A som kom først over målstreken. Syvendeklassingen har prikket inn toppformen med rikelig fotball- og håndballtrening.

Mens andre nådde målet om å komme siste til mål.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!