RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunikasjonsrådgiver Rikke Holdnes Brouer og byggeleder Nils Gunnar Røhrsveen forsikrer at arbeidet med Lørentunnelen er under kontroll, selv om beboerne vil oppleve kraftige rystelser i tida som kommer. BEGGE FOTO: Anita L. Hanken
Kommunikasjonsrådgiver Rikke Holdnes Brouer og byggeleder Nils Gunnar Røhrsveen forsikrer at arbeidet med Lørentunnelen er under kontroll, selv om beboerne vil oppleve kraftige rystelser i tida som kommer. BEGGE FOTO: Anita L. Hanken

Sprenger under boligene

Arbeidet med Lørentunnelen går etter planen. Nå inviterer Statens vegvesen beboerne til månedlige infomøter.

ØKERN: Den siste tirsdagen i hver måned er det åpen time i brakkeriggen i Økern torgvei 4. Her kan beboerne få svar på alt de lurer på i forbindelse med arbeidet.

– Man kan ta kontakt med oss når som helst, men på disse møtene vil det være folk til stede som kan svare på alt, sier informasjonsrådgiver Rikke Holdnes Brouer.

Sprengningene i den nye tunnellen har nå passert Gamle Løren skole og nærmer seg Spireaveien om et par måneder.

– Vi har omtrent 130 meter igjen til Spireaveien, forteller byggeleder Nils Gunnar Røhrsveen.

Merker rystelser

Men rystelsene merkes allerede godt for både beboere og næringsdrivende i området. Statens vegvesen tilbyr nå en gratis sms-tjeneste som varsler 15 minutter før sprengning.

– Foreløpig er det 44 personer som har meldt seg på denne tjenesten. Det er kun én- to sprengninger om dagen, men mange ønsker å vite når det kommer, sier Holdnes Brouer.

Sprengningene i den nye tunnelen mot Sinsenkrysset vil foregå i ytterligere to år. Deretter følger to år med innredningsarbeid før den kan åpnes for trafikk i 2013.

Alt under kontroll

I forkant av sprengningsarbeidet er alle husene besiktiget og videofilmet for å dokumentere tilstanden. De har også fått montert rystelsesmålere.

– Vi følger med på rystelsesmålerne etter hver sprengning, og vi kontrollerer grunnvannstanden jevnlig. Vi har også ingeniørbiologer som følger med, sier Røhrsveen.

Han forsikrer derfor at alle beboerne kan føle seg trygge. Dersom man likevel oppdager skader på huset sitt, må man ta kontakt med vegvesenet så snart som mulig.

Rystelsene som følger av sprengningene kan føles ubehagelige, selv om de ligger langt innenfor tillatt nivå.

– Men det føles mer voldsomt enn det egentlig er. Vi har det under kontroll, lover Røhrsveen.

Statens vegvesen har så langt bare fått positive tilbakemeldinger fra beboerne. Boligene i området vil komme under nasjonale mål for luftforurensning når veiprosjektet står ferdig.

Må sikre verdigjenstander

Beboerene oppfordres til å ta forhåndsregler og sikre løse gjenstander i husene sine.

– Det kan være lurt å pakke vekk ting man er redd for, og være oppmerksom på at ting kan bevege seg. Så lenge vi har varsla, har beboerne et visst ansvar for selv å sikre tingene sine, sier Holdnes Brouer.

Hver sprengning foregår i 5-10 sekunder. Det er nemlig flere små tunnellsalver som går av etter hverandre. Dette er å foretrekke framfor én stor, som ville gitt større rystelser.

Hver uke oppdaterer Statens vegvesen framdriften på nettsiden www.vegvesen.no/ring3. Her vil man også finne informasjon om sms-tjenesten og nabomøtene, samt se flere ulike kart som illustrerer arbeidet og fremdriften.

Nabokontakt Oddrun Vågbø kan også kontaktes dersom man har spørmål om Lørentunnelen. Hun har adressen oddrunn.vagbo@vegvesen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere