RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La bilen stå, oppfordrer Statens vegvesen. Kulda fører til ekstremt dårlig osloluft. I helgen blir det verre.
La bilen stå, oppfordrer Statens vegvesen. Kulda fører til ekstremt dårlig osloluft. I helgen blir det verre.

Sprengkulde gir elendig osloluft

Vegvesenet oppfordrer folk til å la bilen stå.

OSLO: Det forventes svært dårlig luft i Oslo fram mot helgen. Statens vegvesen og Samferdselsetaten i Oslo oppfordrer derfor i en pressemelding torsdag ettermiddag Oslo-bilister til å kjøre sammen eller la bilen stå hvis det er mulig.

Verst for astmatikere

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden vi har hatt over lengre tid i Oslo-området. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utlufting og dermed økt forurensning i luften.

Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning.

Over grenseverdiene

– Våre målestasjoner ved E6 Alnabru, E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen vil trolig fortsette til helgen, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen.

– Kan man for eksempel kjøre sammen med noen på disse dagene, eller la bilen stå, synes vi man bør vurdere det, sier Axelsson.

Det er mulig å følge utviklingen og lese varsel om luftforurensning på nettstedet www.luftkvalitet.info.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere