RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprer juleglede

Når de tre kreative kameratene fra Oslo ytre vest slo hodene sammen, ble resultatet "På ramma". Nå selger de egne bilder fra en julebod i Bogstadveien.

Majorstuen: Med mål for øyet å spre julesteming og hygge i Bogstadveien, fikk de tre kameratene Jon Krogh Pedersen, Magnus Stokke og Erik Harr fra Skøyen innvilget søknad om julestand i den travle handlegaten. Nå byr de på hjemmelaget suppe, julegløgg og pepperkaker. Og hvis du først står der og får varme i kroppen, kan du ta en titt på deres hjemmelagde bilder.
- Jeg fikk ideen da jeg bodde i London, forteller Stokke:
- Jeg så en jente som solgte bilder på gaten. Hun hadde trukket om rammer med ulike motiver fra London by. Jeg var relativt blakk og tenkte det var noe jeg og kunne gjøre. Men som så mye annet kokte det bort i kålen.
Ideen så igjen dagens lys i de sene nattetimer på et nachspiel i Oslo.
- Det var en typisk sen kveld hvor vi snakket om hvor bra denne ideen faktisk er og at det burde gjennomføres. Så var det nok preik. Vi bestemte oss for at dette måtte bli noe av. Og så satte vi igang, smiler Stokke.
Han sendte inn søknad til kommunen og fikk en god pris siden prosjektet ikke bare er kapitalistisk motivert. Guttene deler ut gratis gløgg og varmer utvilsomt mange pikehjerter som går forbi:
- Vil du ha litt gløgg? Nei? Ikke si du er forlovet - da er jeg en knust mann, smiler Krogh til en liten frøken på fire som er på handletur med sin mor.
De tre guttene har juleverksted to ganger i uken hvor rammer snekres og motiver printes.
- Konseptet "På ramma" er i utgangspunktet enkelt. Vi trykker bilder på canvaspapir og trekker de over trerammer som vi har laget selv. Motivene har vi fått fra ulike arkitekter, fotografer, tegnere og andre kunstnere vi kjenner, forklarer Krogh Pedersen.
Hver lørdag og søndag i desember blir de tre glade guttene å se i sin lille oase blant travle kvinner og menn som i hurtig tempo traver opp og ned gaten mens de saumfarer Bogstadveiens mange butikker.
- Hva med pengene? Tjener dere noe på dette?

- Vi har solgt noe, men foreløbig har vi hatt mye utgifter. Vi begynner å nærme oss null nå og da kan vi begynne tjene litt penger. Bildene er fine julegaver, sier Stokke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere