RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spurtet inn til gjev bronsemedalje


SIKRET BRONSE: De norske guttene tok Norges første medalje på flere år under Baltic Cup.Foto: Ormsund Roklub
SIKRET BRONSE: De norske guttene tok Norges første medalje på flere år under Baltic Cup.Foto: Ormsund Roklub
Ormsundroerne Bror Magnus Sundseth Sand (15) og Nicolay Bjønnes Yngsdal (15) kom hjem med bronsemedalje.

MALMØYA: De unge roerne var med i Baltic Cup som ble avholdt i Bagsvær Rostadion i Danmark. Sammen med roerne Jordan Hamilton (16) og Andreas Erichsen Berge (16) fra Bærum Roklubb imponerte de i dobbelfirer.

Enorm sluttspurt

Laget kom på en respektabel 6. plass under 2000-meteren lørdag. Men det var i sprinten, 500 meter, laget tok bronse.

– Det var et helt vilt løp. Vi lå sist etter 300 meter, men vi får en utrolig fart på båten, sier Bror Sand, som kom inn 0,2 sekunder før 4. plassen.

– Vi trodde vi lå bak Litauen, så da speaker leste opp oss som bronsevinnere var det stor glede. Vi var fulle av adrenalin da vi mottok medaljen, sier Sand.

– Jeg klarte ikke tenke. Jeg var i adrenalinsjokk. Jeg hadde vært veldig fornøyd uansett plassering. det var et stort øyeblikk. Det var først da vi satt i bilen det sank inn, sier Nicolay Yngsdal.

Sikter mot toppen

De to roerne er fulle av lovord om sine to lagkamerater i Bærum.

– De to er helt rå. Vi pusher hverandre og gir 110 prosent alltid. Ingen av oss hadde vært der vi er i dag uten denne innstillingen, sier de.

På Instagram kan man følge de fire roerne. Her kaller de seg Spartan Quad.

De to roerne fra Ormsund Roklub sikter nå enda høyere.

– Junior-VM neste år hadde vært fantastisk, selv om det er et hårete mål. Vi setter alltid lista høyt, slik vi har noe å strekke oss etter, sier Nicolay, som også sikret bronsemedalje i senior-NM etter han fikk dispensasjon til å delta.

Roerne legger også ned en enorm mengde trening. Sommerferien ble brukt til å forberede seg til Baltic Cup.

– Det er ingen kjære mor. Vi ønsker å satse og det er ingen «easy way». Vi vet begge hva som skal til, sier de, og skryter av klubben.

– Her er godt samhold og godt treningsmiljø, sier de.

Bror Magnus bor på Ljan, mens Nicolay er fra Malmøya. Nicolay startet med roing for fire år siden og er sønnen til tidligere verdensmester Lars Bjønness.

– Jeg er heldig som har gener fra pappa. Da jeg var med ned hit for fire år siden ble jeg tatt  veldig bra imot og kom fort inn i det gode miljøet, sier Nicolay.

Stolt president

– Roing er en liten sport i Norge, men stort internasjonalt, sier president i Norges Roforbund, Erling Storm.

Han er meget fornøyd med at nordmenn markerer seg internasjonalt.

– Deltagelsen i Baltic Cup er utrolig viktig for motivasjonen for våre unge og ambisiøse utøvere. De har også denne gangen vært støttet av rosportens venner, og vi i forbundsstyret håper at dette vil inspirere til videre innsats. Norsk roing har en fantastisk resultatoppnåelse som andre idretter bare kan drømme om.  Og vi er avhengige av fortsatt økt rekruttering om vi skal klare å holde dette nivået i fremtiden. Vi ser også med glede på at våre samarbeidspartnere ser viktigheten av et langsiktig samarbeid og støtter opp under disse utøverne,sier Erling Storm.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere