*Nettavisen* Nyheter.

Squashspilling ga 25.000 til Ullevål

TIL FERDINANDS MINNE: Denne blide gjengen spilte squash til den store gullmedalje, samtidig som pengene rant inn til Ullevål sykehus’ nyfødt-intensiv-avdeling, gjennom Ferdinand-stiftelsen. Foto. Privat

– Givergleden hos alle som deltar er stor, og det gleder enormt! kan vi lese på bloggen til «Sommerfuglskatt». En squashturnering førte til 25.000 kroner til Ullevål sykehus.

RØA: I april 2010 ble Ferdinand født – med en alvorlig epilepsi-liknende sykdom som gjorde at han bare fikk leve i fire uker.

Startet stiftelse

Foreldrene, Røa-paret Lene Haugland og Espen Søyland, dannet i etterkant Ferdinand-stiftelsen, som blant annet i februar i 2011 ga 34.000 kroner til Ullevål sykehus,. Pengene ble blant annet brukt til et smerteapparat som brukes til å måle smerte hos små barn.

– Ved å måle dette vil det bli lettere for legene å vite hvor mye smertestillende de små behøver, sa foreldrene til Akersposten for et år siden.

Nylig samlet de to igjen venner og kjente til en squashturnering, hvor formålet var å samle inn penger igjen.

Mer penger til Ullevål

På bloggen «Sommerfuglskatt» kan vi lese at arrangementet ble svært vellykket.

«Givergleden hos alle som deltar er stor, og det gleder enormt! I tillegg til pengegaver fra alle deltakere og andre som er innom bloggen til Lene, ble det gitt et stort bidrag på 10.000,- fra AF Gruppen (...). Det var en mildt sagt gledelig overraskelse og førte til at vi kom langt over det jeg hadde forventet at vi skulle klare å samle inn,» skriver foreldrene på bloggen.

Thomas Lindberg, som var deltaker for første gang, vant turneringen, men det var ikke det som var det viktigste denne dagen. Det var de generøse bidragene fra både privatpersoner og firmaer, som til slutt endte i en sum på 25.000 kroner, som var poenget.

Pengene skal gå til nyfødt-intensiv-avdelingen på Ullevål sykehus.

«Etter besøk og overrekkelse av sjekken til sykehuset ble det bestemt at vi skal jobbe med å få arrangert et epilepsiseminar til de ansatte ved intensivavdelingen. I tillegg til dette håper vi å kunne gi andre ting til avdelingen som de syke barna og foreldrene trenger dersom det fortsatt er penger igjen til dette,» leser vi på bloggen.

Les mer på bloggen "Sommerfuglskatt"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.