RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørkedalen sikter mot 6. divisjon


Kim "Kimonho" Vestby (nr. 9) er høyest på denne corneren, men gikk målløs av banen mot Skruknott. Sørkedalen vant likevel 2-1, og er fortsatt med i racet om å rykke opp fra 7. divisjon. Foto: Carina Alice Bredesen
Kim "Kimonho" Vestby (nr. 9) er høyest på denne corneren, men gikk målløs av banen mot Skruknott. Sørkedalen vant likevel 2-1, og er fortsatt med i racet om å rykke opp fra 7. divisjon. Foto: Carina Alice Bredesen
Det er bare en håndfull aktive fotballag i Sørkedalen. Nå satser dalens eneste herrelag på opprykk

SØRKEDALEN: Det er mange som ser seg godt rundt når de kommer hit, og ler når det ligger snø her i mai, smiler Terje Halvorsen, venstreback for anledningen.

Det er bare ett seniorlag i Sørkedalen fotball, og det er herrelaget. En kameratgjeng som spiller for å ha det moro og nå i det siste, for å rykke opp til 6. divisjon.

Tett i toppen

Mandag gjestet Skruknott grusbanen på Sørkedalen idrettsplass.

Sørkedalen ble akkurat presset ned på andreplass på tabellen, bak Huk 2, før oppgjøret. Men de grønne og svarte har én kamp til gode denne.

Sesongen har gått over all forventning. Nå spiller vi for opprykk, og det er kjempemoro, sier Halvorsen.

Oslo Allianse puster både Sørkedalen og Huk 2 i nakken, så det er tett i toppen i 7. divisjon avdeling 2.

Vi må nok vinne resten av kampene for å klare førsteplassen, tror Halvorsen.

Det gjenstår fem kamper, og Sørkedalen skal blant annet møte Oslo Allianse og Huk 2.

Det blir en maks spennende innspurt, slår Halvorsen fast.

Eneste med grusbane

Gjengen fra Sørkedalen og Røa har spilt sammen i fem år. De startet som et sjuerlag, men måtte over på stor bane etter som oppslutningen var så stor.

Vi gjør dette for moro. Det er utrolig sosialt, og vi finner på mye fest og moro med laget, forteller lillebror Halvorsen.

Storebror Trond Halvorsen kommer joggende like etter kampstart. Han er keeper, men har skadet kneet, og er ikke helt spilleklar.

Vi er det eneste laget som har grusbane som hjemmebane, alle klager når de kommer hit og mener det er hjemmebanefordel og alt mulig, men vi sliter vi også. Det blir en del skader fordi banen er dårlig, sier Trond Halvorsen.

Langrennsarena

For det er langrenn som blir prioritert i Sørkedalen IF.

På grusbanen og jordene rundt arrangeres det skirenn hele vinteren, og neste år er Sørkedalen reservearena for Prøve-VM i Holmenkollen.

Da skal det produseres masse mer snø enn vanligvis, så da er det ikke sikkert vi kan spille fotball her før St. Hansaften, spår lillebror Terje Halvorsen.

Så da får vi fri til naboklubbene Heming og Røa om å bruke deres baner, legger han til.

Fem brødrepar

Brødreparet er for øvrig ett av hele fem brødrepar på Sørkedalen.

Vi er nesten en hel ellever bare med brødre, gliser Terje.

Til kampen mot Skruknott var det som vanlig en del skadeforfall, men Sørkedalen stilte med en god ellever, og fire-fem på benken.

Til og med tilskuere kan laget skryte på seg. Vel 30 lokale fremmøtte er helt i toppen av hva man kan forvente i 7. divisjon.

Vi har nok flest tilskuere i divisjonen, både hjemme og borte, smiler Trond.

Kampen endte også bra, til tross for at Skruknott tok ledelsen mot spillets gang i 1. omgang, og at Sørkedalen fikk en spiller utvist i 2. omgang.

To frisparkscoringer av Anders Jæger sørget for 2-1-seier, og fortsatt serieledelse for Sørkedalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere