RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Særskatt på uførhet er usosialt

For tre år siden stemte nok mange på FrP fordi de er lei av høye skatter og avgifter. Men nå er Sylvi Listhaug (FrP), byråden for velferd og sosiale tjenester, blitt skatteinnkrever. Hun delegerer det praktisk arbeidet til bydelsdirektørene i Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Byrådet foreslår en husstand som har en årsinntekt på over 252 000 kr, og som på grunn av uførhet eller alder trenger både trygghetsalarm og hjelp fra hjemmetjenestene, skal betale høye særskatter i 2007:

Avgiften for å ha trygghetsalarmen blir 170 kr per måned, eller 2 040 kr i året.

AC2007 skal en time hjemmehjelp i uka koste 10 088 kr. Denne særskatten har et "tak", slik at ingen skal betale mer enn 17 460 kr i 2007.

Årsinntekt 252 000 kr betyr ikke at en husstand har det svært romslig i dagens Oslo. Om de har hjemmehjelp to timer i uka, vil særskattene for trygghetsalarm og hjemmetjenester utgjøre 19 500 kr i 2007.

Viss et av husstandens medlemmer på grunn av uførhet ikke kan reise kollektivt, men i stedet må bruke Transporttjenesten for funksjonshemmede, kommer det en særskatt til. Hver reise koster 30 kr, dvs. 20 kr mer enn det en enkeltreise koster for en alders- eller uførepensjonist som kan kjøpe flexikort og ta buss eller bane.

Slike særskatter er usosiale og øker klasseforskjellene. I bystyrets budsjettmøte foreslår RV derfor å fjerne særskattene på alder- og uførhet. Det er bedre at alle betaler skatt etter økonomisk evne. Også den rike overklassen i Oslo.

Erling Folkvord

(RV), bystyremedlem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere