RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søsterskapet er på plass


Sahar Ahzemi (til venstre) og Marieke Heggeland skal arrangere temakvelder om rus og spiseforstyrrelser.
Sahar Ahzemi (til venstre) og Marieke Heggeland skal arrangere temakvelder om rus og spiseforstyrrelser.
"Sisterhood of Oslo" har kommet til Ellingsrud fritidsklubb. Jenter fra tiendeklasse skal møtes en dag i uka for å styrke søsterskapet.

Ellingsrud: Sisterhood of Oslo er et politisk- og religiøst uavhengig prosjekt som startet i bydel Frogner. Prosjektet, som hentet inspirasjon fra svenske "Unidted Sisters", er ment til å være et pusterom for jenter. "Søsterskapet" startet høsten 2005 og er i samarbeid med Blå Kors ungdom. Nå har Ellingsrud fritidsklubb kommet i gang med et eget søsterskap.
-For et år siden var jeg på kurs i "søstermetodikk" på Frogner. Kurset handlet blant annet om å sette grenser, være forbilder for andre jenter, og gi veiledning i spørsmål som opptar jentene i deres hverdag. Der fikk jeg ideen til å komme igang med det samme i vår egen fritidsklubb, sier gruppelederne i prosjektet, Sahar Ahzami(21) og Marieke Heggeland(21).

Forskjellige

Sisterhood på Ellingsrud er underlagt Frogner, og følger dermed samme filosofi og reglementet. Tanken er å vise at jenter er forskjellige, fremme toleranse mellom jentene, inspirere til økt selvtillit, mot, respekt, nysgjerrighet og glede, skrives det på hjemmeside www.sisterhood.no. Hver tirsdag fram til sommeren skal jentene treffes for å styrke forholdet i mellom seg og for å utveklse erfaringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere