RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FLINKISER: Søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson utgjør Baskery. FOTO: PROMO
FLINKISER: Søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson utgjør Baskery. FOTO: PROMO

Søstre i bluegrass

Det er duket for en konsertopplevelse av de sjeldne når det svenske familie- bandet "Baskery" entrer scenen på Herr Nilsen i morgen.

SENTRUM: Dette blir bare fantastisk bra. Jeg så jentene på ByLarm. De har en enorm utsrålning og et helt unikt lydbilde, forteller en midlt sagt entusiastisk John Jørgen Støa, leder i Østkanten Bluesklubb som arrangerer konserten.

Debutanter med erfaring

Gruppa består av søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson. Trioen, som tidigere utgjorde tre fjerdedeler av bandet "Slaptones", er klare med sin debutskive "Fall among thieves". Da jentene spilte i "Slaptones" hadde de med seg faren Jan-åke Bondesson på trommer. Men da pappa ønsket å forlate bandet, fant søstrene ut at de ville starte opp på nytt. Resultatet er altså Baskery, med ny skive og nytt sound.

Hvorfor skal vi sette av kvelden til denne konserten, John Jørgen Støa?

Det er vanskelig å beskrive hva disse jentene leverer om man skal sammenligne dem med andre innenfor det samme musikalske landskapet. De synger samstemt som bare tre søstre kan gjøre det. Dette er bluegrass med punk. De har rett og slett alt som skal til. Liker du sjangeren er dette sannsynligvis en av årets tøffeste konserter, sier Støa til Østkantavisa. En mann som vet hva han snakker om etter å ha arrangert drøssevis med konserter i regi av bluesklubben sin.

De spiller på så mange instrumenter at man nesten går i surr, spøker han..

Populære jenter

Greta spiller banjo med seks strenger, basstromme og tamburin. Stella trakterer kontrabassen og Sunniva spiller akustisk gitar. Sangen tar de sammen. Jentene befinner seg etter sigende i americana-landskapet mellom country-folk, bluegrass og punk-blues for de som krever en noenlunde nøyaktig definisjon.

Svenske anmeldere skryter også sine landskvinner opp i skyene.

Jag är av den bestämda åsikten att Baskery ljuger om sitt

nordiska ursprung. I själva verket är systrarna Bondesson

resultatet av en kort romans mellan Gillian Welch och

Bob Log III. Från inledande "The Brave" till sista extranumret

"The Wise" visar Baskery varför de turnerar i USA och Europa,

jag är helsåld på Gillian och Bobs kärleksbarn, skriver Erik Süss i Arbetarbladet. Også i Norge har gruppa blitt hyllet blant kjennerne.

Norges roots-rock-ekspert og

rockjournalist Øyvind Pharo skal ha uttalt følgende etter å ha sett Baskery under Bylarm i oktober:

Baskery var kanonbra. Synes det var like mye punkblues, hillbilly og garasje i brygget deres som bluegrass. De hadde trøkk, utstråling og sjarm i massevis. Pure dynamite!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere