Gå til sidens hovedinnhold

St.Hansfest med Maj Britt Andersen

Mandag 23.juni mellom klokken 16-22 er det stor St.Hansfest på Folkemuseet. Blant de som skal opptre er Maj Britt Andersen, Kaptein Rødskjegg, Silje Nergaard, Heine Totland og flere.

BYGDØY: St. Hansaften feires med stor konsert og aktiviteter for hele familien. Feiringen på Folkemuseet er et av Oslos største St. Hansarrangementer med flere tusen besøkende.

Festforestilling

St. Hanskonserten innledes kl. 19.00 med musikere fra Den Norske Opera.

Deretter blir det et møte med Maj Britt Andersen, til glede for alle barn. I en årrekke har hun underholdt barn, både i teaterforestillinger og på konsertscenen.

Hun etterfølges av Kaptein Rødskjegg. Barna får møte kapteinen som er elsket og fryktet på de syv hav og to innsjøer, og som elsker makrell i tomat. Sammen med Mystiske Max, Jern-Harry og Kalle Kanon jakter han på sangskatter verden rundt. Bak Kaptein Rødskjegg står de barske cowboyene i Dusty Cowshit.

Vakker jazz

Silje Nergaard og Heine Totland stilte opp i pøsende regnvær på fjorårets St. Hansfeiring på Folkemuseet, og er tilbake i år med håp om bedre vær. Silje Nergaards album Darkness Out of Blue nådde rakst toppen av iTunes jazzliste. Hun har vært en av Norges ledende jazz / popartister, og har mange tilhørere i hele Europa.

Heine Totland har også markert seg innen jazzgenren. Han debuterte i 2005 med albumet Tough Times For Gentlemen, og er nå i gang med sitt andre soloalbum.

Utstillingsåpning, omvisning og aktiviteter

St. Hansprogrammet starter kl. 16.00 med kroneverksted, hvor barna kan lage sin egen brudekrone.

Kl. 17 åpner en ny utstilling i Bankmuseet. Samtidig holder prosjektleder Morten Bing omvisning i OBOS-gården Wessels gate 15.

Kl. 17.30 blir det opptog med barnebryllup. Tradisjonen med barn som leker bryllup var vanligst på Vestlandet og har aner tilbake til 1800-tallet. Barna kan også være med på norske og svenske sangleker rundt maistangen, eller delta i sekkeløp. I tillegg settes det opp griller, så man kan ta med egen grillmat eller benytte kafeens tilbud.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her