*Nettavisen* Nyheter.

St. Hanshaugen laveste uføreandel

BYDEL ST. HANSHAUGEN:Ferske tall fra Trygdeetaten viser at bydel St. Hanshaugen ligger lavest av alle bydelene, på statistikken over antall uføretrygdede.

Bare 4,8 prosent av bydelens beboere mottar denne ytelsen fra staten. Til sammenligning ligger nabobydelen Frogner tett etter St. Hanshaugen med 5, 3 prosent.

Dårligst ut kommer Stovner med totalt 12,1 prosent. Gjennomsnitlig mottar 7,6 prosent av oslobeboere trygdeutbetalelser.

- Vi har merket en svak nedgang fra 2004 og ved årssiftet, sier informasjonsrådgiver Hans Olav Mugås ved Fylkestrygdekontoret i Oslo.

Han forklarer nedgangen med at Oslo, hyppigere enn andre kommuner, uføretrygder folk midlertidig, i steden for permanent. Mugås opplyser samtidig om at det i fjor var flere utføretrygded enn 2004, men med økning av tidsbegrenset stønad, dermed synker den totale andelen av trygdemottakere.En annen årsak er at folketallet i samme periode økte i Oslo.

Trygdeetaten i Oslo hadde ved årsskifte landets laveste uføreandel.
Dette er en positiv utvikling og i tråd med politiske føringer. Personer som får tidsbegrenset uførestønad har en større mulighet til å komme tilbake til arbeidslivet gjennom oppfølging fra trygdeetat og Aetat, sier avdelingsdirektør Jørgen Sætre ved Fylkestrygdekontoret i Oslo i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.