RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

St. Hanshaugen omsorgssenter

Bydelsutvalgets røde flertall vedtok i går å tilbakeføre St. Hanshaugen Omsorgssenter til kommunen neste år. Vedtaket er ulovlig, og må ankes til Bystyret.

På gårsdagens bydelsutvalgsmøte valgte de sosialistiske partiene å markere sitt negative syn på konkurransutsetting av helse og omsorgstjenester.

I en orienteringssak om at konkurransen om drift av St. Hanshaugen Omsorgssenter er vedtatt og tildelt Carema Omsorg, valgte Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet og Rødt å komme med et endringsforslag om å tilbakeføre det nyåpnete sykehjemmet til kommunen.

- Kan bydelsutvalget vedta dette?, stilte Venstres Mona Helene Grønlie bydelsdirektøren om da endringsforslaget kom på bordet.

Det private Carema omsorg vant anbudsrunden om drifting av sykehjemmet, og skal drifte St. Hanshaugen omsorgssenter fra og med 1. februar 2008. Bydelsutvalget har ingen myndighet til å gå imot bystyrevedtaket fra 2005, som valgte ut St. Hanshaugen Omsorgssenter til pilot for konkurranseutsetting.

- Det er første gang at bydelsutvalget fatter et ulovlig vedtak, sier Bydelsdirektør Tone Frønes. Nå må det ulovlige vedtaket ankes til Bystyret

Samarbeidserklæringen til de sosialistiske partiene, og ønsket om å løse "et demokratisk problem" er bakgrunnen for forslaget.

"At bydelens folkevalgte organ ikke har noen som helst rolle når det gjelder en så sentral del av omsorgsenterets drift som valg av drifter, ser BU på som et demokratisk problem", står det i vedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere