RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Stå på Bjølsen skole!»


 
  Foto: ARKIVFOTO

På Bjølsen skole har elever, lærere og rektor stått på hver dag de siste årene for at elevene skal bli bedre til å lese, skrive og regne. Det har gitt resultater. Fra de siste nasjonale prøvene ser vi at elevene har blitt flinkere år for år. Nå leser færre elever på 5. trinn på laveste nivå, enn landsgjennomsnittet.

Når Sagene Ap velger å bruke Bjølsen skole som et eksempel på en skole der man har «gitt opp» de svakeste elevene, så er det i beste fall fullstendig skivebom – og i verste fall å tråkke på og nedvurdere det harde arbeidet både elever og lærere har gjort hver dag de siste årene. Bjølsen skole fortjener respekt – ikke anklager uten rot i virkeligheten.

LES FLERE MENINGER HER

Vi i Høyre har ambisjoner på vegne av alle elever i Oslo-skolen, enten de bor på Sagene, i Groruddalen, eller på Vinderen. Skolen skal løfte alle elever til sitt potensial. En elev er en elev uansett bakgrunn, og alle er like viktige. Godt læringsmiljø betyr at alle elever lærer bedre – trekker hverandre opp og spiller hverandre gode.

For all del, skolen i Oslo er ikke problemfri, og resultatene skolene imellom viser store forskjeller i prestasjoner. På mange skoler har vi stort forbedringspotensial, men vi er på rett vei.

Oslo-skolen kan vise til gode resultater i forhold til resten av landet. Selv med en sammensatt elevgruppe løfter Høyres skolepolitikk også de svakeste elevene. Dette er ikke tomme ord og ønsketenkning, men fakta som kan dokumenteres resultatene fra de nasjonale prøvene.

Fakta er at Osloskolen lykkes der mange skoler ellers i landet mislykkes. Oslo-skolen er – og skal være – en arena for læring for alle elever.

Kjell Omdal Erichsen
BU-lederkandidat, Sagene Høyre

LES FLERE MENINGER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere