*Nettavisen* Nyheter.

Stabæks førstedame

Mimi Berdal er Norges eneste kvinnelige styre- formann i en Tippeliga-klubb.

Vinderen: I ungdomstiden spilte Mimi Berdal aktivt håndball i Stabæk. I dag er hun bosatt på Vinderen. Men hjertet banker fortsatt for gamleklubben.

Første kvinne

- Jeg kjenner en del av dem som sto bak målet om å få Stabæk opp i Tippeligaen på slutten av 80-tallet. Målet var å vinne cupfinalen i 1995. Det var et særdeles ambisiøst prosjekt, men de var flinke og tilførte klubben entusiasme og midler ved hjelp av egen fagkompetanse. På fem år rykket Stabæk opp fra 4. divisjon til Tippeligaen. Ingen annen norsk klubb har gjort det samme.
Fra sidelinjen følger den tidligere håndballspilleren og bærumsjenta spent med. Og i 2004 blir hun tilbudt styreplass i klubben.
- Det ble et vanskelig år. Stabæk rykket ned, og økonomien var skral. Men nedrykket ga ny entusiasme og direkte opprykk med god margin. Vel tilbake i Tippeligaen valgte formannen å trekke seg under årsmøtet i februar 2006 - blant annet for å ivareta nytt verv som visepresident i NFF.
Jakten på etterfølgeren begynner, og tobarnsmoren, som nylig hadde valgt å fratre som partner i Arntzen de Besche advokatfirma, blir spurt om hun er interessert.
- Jeg sa først nei, fordi jeg følte at jeg ikke hadde tid. Men etter hvert tenkte jeg at det kunne være moro. Jeg så jo også det lille ekstra poenget ved å være kvinnelig leder i fotballen.
Berdal takker omsider ja, og går dermed inn i historien som Stabæk Fotballs første kvinnelige styreformann. I dag er hun også styrets eneste kvinne.
- Ellen Aalbu valgte å trekke seg etter at hennes mann, Jan Erik Aalbu, takket ja til jobben som sportsdirektør i Vålerenga. Det var synd for oss, men nå ser vi oss om etter et nytt styremedlem. Vi kunne godt tenkt oss en kvinne.

Mange jern i ilden

- Gutta har nok tradisjonelt sett på fotball som deres greie. Dette er i forandring. I dag er det helt avgjørende at man også kan selge produktet til barn og kvinner. Fotball er fantastisk og fortjener et mye større publikum! gløder formannen.
Hun tror hun tilfører klubben og styret et litt annet perspektiv.
- Jeg er mer interessert i helheten enn de små detaljene på banen. Dessuten er jeg opptatt av å skape en trygg arbeidsplass, et godt omdømme og levere et bra produkt.
I 2005 åpnet Berdal, som har forretningsjus som spesialfelt, egen advokat- og konsulentvirksomhet.
- Nå er jeg litt friere.
Advokaten har styreverv i flere børsnoterte selskaper og private foretak.
- Hvordan får du det til?
- Det er klart at jobben og vervene går på bekostning av fritidsaktiviteter. I sesongen har vi jo kamp hver søndag. Men jeg har to gutter på 12 og 15 år som heldigvis elsker fotball og Stabæk. Yngstemann går på fotballtrening i Heming med Stabæk-drakt, smiler hun fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.