*Nettavisen* Nyheter.

Stabile boligpriser i Groruddalen

Daglig leder i DnB NOR Monica Aursøy mener det er positivt at boligprisene stabiliseres. Men i Groruddalen har prisene holdt seg mer stabile enn i sentrumsområdene.

Ferske tall viser en svak oppgang i boligprisene.

STOVNER: Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at de gjennomsnittlige prisene på boliger gikk opp med 0,9 prosent fra januar til februar i år. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 0,4 prosent. Det betyr at prisene utviklet seg sterkere enn i en gjennomsnittsmåned.

Positiv utvikling

Eiendomsmeglerbransjen tar likevel tallene med ro. Daglig leder Monica Aursøy i DnB NOR mener det er positivt at tallene ser ut til å stabilisere seg.

Markedet har godt av å bli mer stabilt. Vi merker at det er flere folk på visning, men det er ikke det samme tempoet som det har vært tidligere. Nå har folk bedre tid til å vurdere boligen før de legger inn bud.

Aursøy mener likevel at Groruddalen ikke har merket de store svingningene i markedet på samme måte som sentrumsområdene.

Vi har ikke slitt så mye som de har gjort i sentrum. Her har vi hatt det mer stabilt bra. Årsaken kan være at vi har færre boliger for salg, og at det ikke er så mange boligspekulanter her. Jeg tror på en økning i boligprisene på mellom 3-5 prosent i løpet av 2008, sier hun.

Svak økning

Den ferske statistikken bekrefter at kvadratmeterprisen for leiligheter i våre fire bydeler ikke har endret seg mye den siste måneden. Kvadratmeterprisene er likevel lavere enn de var for et år siden.

Ifølge DN.no er det nå økende interesse fra flere som vil kjøpe bolig. Analyseselskapet MakroSikt har sjekket stemningen i boligmarkedet.

I vår februar-undersøkelse oppgir ti prosent av de spurte at de vurderer å kjøpe seg bolig i løpet av et år. Det er en klar økning i forhold til de foregående månedene, sier daglig leder Hans Petter Skogstad i MakroSikt til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.