RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabilt for både kirkelig og humanistisk konfirmasjon

Samtidig som stadig nye konfirmasjonstilbud dukker opp på markedet, er utviklingen for både kirkelig og humanistisk konfirmasjon stabil.

Oslo: Den Norske Kirke har ikke tallene klare for årets konfirmanter i Oslo, men regner med at oppslutningen er omtrent som fjoråret. Da valgte 37,8 prosent av konfirmantene kirkelig konfirmasjon.

Svak økning

Tallene for Oslo viser ingen nedgang de siste 3 årene.

Vi kan heller se en svak økning, i motsetning til tidligere. Vi hadde 2019 konfirmanter i fjor, men da var årskullet veldig stort, så vi må hele tiden regne i forhold til antall ungdom i konfirmasjonsalder, forklarer Tonje Kristoffersen ved Oslo Bispedømme. Tallet for 2004 var 36,5 prosent.

Det at det stadig dukker opp nye konfirmasjonstilbud utenom den kirkelige ser ikke Kristoffersen på som noe problem.

Disse tilbudene har en minimal oppslutning. Det er Den Norske Kirke og Human Etisk Forbund som er størst, og det er ingen av de andre som truer oss på noen måte, mener hun.

Mange fra Nordstrand

Også Human Etisk Forbund kan melde om en svak oppgang de siste årene, med unntak av 2005. I år valgte 1129 av konfirmantene borgerlig, eller humanistisk, konfirmasjon. Det gir en oppslutningsprosent på 24,5. I fjor var oppslutningen på 23,2, mens den året før var på 24,7.

Tallet er stabilt, og vi forventer omtrent samme oppslutning for 2007, sier konfirmasjonsrådgiver i Human Etisk Forbund, Inger-Johanne Slaatta. De humanistiske konfirmasjonene arrangeres om våren, og forbundet har allerede fått inn mange påmeldinger for neste år.

Vi har byttet navn fra borgerlig til humanistisk konfirmasjon, så det kan være at folk ikke ser at det er akkurat det samme og at vi dermed kan oppleve en liten nedgang.

Nordstrand er en av de bydelene i Oslo som bidrar med flest konfirmanter til humanistisk konfirmasjon.

Vi holder som regel 6 kurs i Nordstrand med 16 konfirmanter på hvert. Også Østensjø og Søndre Nordstrand bidrar med mange konfirmanter, sier Slaatta, som antyder at det samlede tallet for våre bydeler ligger på omtrent 240 konfirmanter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere