*Nettavisen* Nyheter.

Stadig flere henvendelser

God håndhygiene er ett av de beste tiltakene mot svineinfluensaen. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Bydelsoverlege i Bydel Nordstrand, Vidar Kirkerød, forteller om økende pågang i antall henvendelser fra folk med luftveisinfeksjoner og feber.

NORDSTRAND: – Men vi kan ikke si noe om hvor mange av disse som faktisk har svineinfluensa, sier bydelsoverlegen og forklarer at de kun tar virusprøve dersom en person er i risikogruppen for å sikre diagnosen.

– Det har med kapasiteten på laboratoriene å gjøre, forklarer han.

Etter en stille stund etter sommeren, er det nå klart at det er en ny bølge av influensa A (H1N1), såkalt svineinfluensa, her i Norge. Bydel Nordstrand får i første omgang tildelt 3000 vaksiner som skal gå til folk i risikogruppen og førstelinje helsepersonell.

– Men det vil komme flere vaksiner fortløpende så etter hvert vil vi komme med tilbud om større massevaksinasjoner på skoler og lignende. Vi har planlagt for det scenarioet, sier bydelsoverlegen.

Han tør ikke spå når en topp er nådd, men sier at man ofte regner seks uker fra antall tilfeller begynner å stige. Man må likevel regne med flere bølger og utbrudd.

– Vi regner med at en syk person smitter én annen, sier bydelsoverlegen.

Han skjønner at mange er skeptiske til vaksinen, men påpeker at det er den beste måten vi har for å beskytte oss mot influensaen.

– I tillegg til god håndhygiene og isolering av syke, sier han.

Bydelsoverlegen understreker at de aller fleste som får svineinfluensaen likevel har et mildt forløp.


LES OGSÅ:

Vaksineringen er i gang i Bydel Nordstrand

Vaksinering i gang i Bydel Østensjø

Vaksinering i gang på Søndre Nordstrand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.