*Nettavisen* Nyheter.

Stadig gode tall

For tredje år på rad kan Bydel Bjerke vise regnskap med positive tall. Bydelen sitter igjen med et langt bedre drifts- resultat enn forventet.

Bjerke:Det er spesielt tjenesteområder som barn og unge samt økonomisk sosialhjelp som har hatt mindre forbruk i 2005.
- I november prognoserte vi mindreforbruk på 6,5 millioner. Resultatet ble bedre enn forventet da vi brukte yterligere 1,4 millioner og endte på en driftsresultat på 7,9 millioner kroner i fjor, sier bydelsdirektøren Per Johannssen.

Skjermes

Midlene blir disponible først etter at bystyret har avlagt deres budsjett på våren. Likevel er den største delen av middlene allerede disponert i 2006. Selv om tallene er positive er det fremdeles bare en liten prosent av bydelens totale budsjett.
- Den oppsparte summen utgjør bare 0,8 prosent av overføringene. Dette under forutsetning at det ikke blir noe kutt i overføringene og at de blir på samme nivå som nå, sier Johannessen.

Vil unngå kutt

I følge bydelsdirektøren er det viktig å skjerme overskuddet for å unngå kutt.
- BU har bestemt å disponere 5,5 millioner i 2006. Da sitter vi igjen med overskudd på 2,4 millioner. Hvis vi legger det sammen med tidligere overskudd, har vi en buffer på rundt fire millioner kroner, sier Johannesen.
Bufferen skal etter planen skjermes og omdisponeres til år 2007.
- Så lenge råd er, skal vi ikke bruke de midlene i 2006. Grunn til det er en del utgifter med helårsvirkninger som koster penger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag