*Nettavisen* Nyheter.

Stadig lav ledighet i vest

Få har måttet pakke sakene sine i det siste i vår del av byen. Illustrasjonsfoto

Arbeidsledigheten er fremdeles svært lav i vår del av byen.

OSLO VEST: Ekspertene spår både strammere tider og dermed økende arbeidsledighet. Foreløpig har det imidlertid ikke slått til.

Lavt i vest

I Bydel Ullern var det i utgangen av september kun 242 mennesker som var meldt helt ledige, som er 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

I Bydel Vestre Aker er 265 personer registrert som ledige, noe som er kun 1,2 prosent av arbeidsstyrken. Kun bydelene Nordstrand og Nordre Aker kan matche disse lave tallene.

Bydel Søndre Nordstrand er på den andre siden av skalaen, med 3,9 prosent arbeidsledighet.

I Oslo var 7.117 personer eller 2,3 prosent av arbeidsstyrken helt ledige ved utgangen av september. Dette er en nedgang på fire prosent sammenlignet med september i fjor. Antallet helt ledige ved utgangen av september var 281 personer lavere enn ved samme periode i fjor.

Nedgang i langtidsledige

Personer som har vært ledige 26 uker eller mer har hatt en nedgang i ledigheten på 15 prosent fra september i fjor til i år. Det betyr at nedgangen blant langtidsledige er større enn for helt ledige generelt. Vi ser også en reduksjon i antall yrkeshemmede med 293 personer fra samme periode i fjor. Beholdningen yrkeshemmede er på 9.222 personer ved utgangen av september.

Det betyr at det gode arbeidsmarkedet som vi har hatt over lengre tid også kommer disse gruppene til gode, sier sier fylkesdirektør for NAV i Oslo, Torild Lien Utvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag