*Nettavisen* Nyheter.

Stadig økende popularitet

Torsdag er det Åpen dag på Ullern videregående. Foto: Elisabeth Wang

Førstkommende torsdag er det åpen dag på Ullern videregående. Skolen er mer populær enn noen sinne.

ULLERN: Vi har fått skikkelig vind i seilene de siste årene, sier Randi Oppedal, avdelingsleder for Medier og kommunikasjon ved Ullern videregående.

I 2000 var det vedtatt at skolen skulle legges ned, men etter kraftige demonstrasjoner fra nærmiljøet fikk Ullern likevel leve. Sakte men sikkert har Ullern bygget seg opp, og er ni år senere blant de mest populære skolene i byen, med 560 elevplasser og 100 prosent primærsøkere i tredjeklasse.

Etter planen skal skolen bygges ut ytterligere, med plass til 750 elever i 2011.

Etter planen skal Ullern videregående blir en del av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark, som skal bygges på området hvor Ullern videregående ligger i dag, og som etter planen skal stå ferdig i 2012.

LES OGSÅ: Fremtidsskolen Ullern

Klare mål

Oppedal har vært på skolen siden før omstillingsprosessen i 2000, og synes den økende populariteten er svært gledelig.

Vi har et godt og stødig læringsnivå, og elevene trives og får utviklet talentene sine, sier avdelingslederen, som tror at den økende populariteten blant annet skyldes at skolen setter elevene i fokus.

I tillegg er vi en resultatorientert skole med klare mål. Vi har jo blitt valgt ut til nasjonal demonstrasjonsskole (2006-2008 red. anm.), og det må det være en grunn til, fortsetter Oppedal.

Best på IKT

Ullern har blant annet hatt suksess med skolens satsing på IKT, og regnes nå som en av landets ledende IKT-skoler.

Nytt av året er et u-prosjekt, hvor elever ved skolen samler inn penger til en jenteskole i Sierra Leone. To ganger i året, i februar og før jul, sender de ned containere med innsamlede klær, sekker og andre ting som kan være til nytte.

Dette viser at elevene står for mer enn å bare være opptatt av seg selv, sier Oppedal, som også spesielt trekker frem elevrådet som veldig godt organisert.

Mange hundre elever

Åpen dag skal gi mulige elever og deres nærmeste mulighet til å få et lite innblikk i hva skolen har å by på.

Korps med elevguider vil vise de besøkende rundt etter en mottagelse i skolens aula. På Ullern vil de også vise frem grafiske arbeider laget av elever ved Medier og kommunikasjon, og i tillegg vil det være ulike stands som viser fagtilbudene og de ulike elevaktivitetene ved skolen.

Byomfattende inntak

Det er ofte mange hundre elever som kommer på slike dager. Oppedal er spent på høstens opptak, nå som opptaket til videregående igjen har blitt byomfattende.

Vi rekrutterer jo vanligvis aller flest elever fra nærmiljøet. sier hun.

Åpen Dag på Ullern vgs. finner sted torsdag 29. januar mellom klokken 12.00 og 14.00 og klokken 18.00 og 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.