Stakk av etter å ha kjørt på hund

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

Politiet har hatt noe å henge fingrene i, men det har vært en relativt rolig påske.

MANGLERUD: – Det har vært en del å gjøre, men vi har vært forskånet for de alvorligste tilfellene, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Her er noen utdrag fra politiloggen i påsken:

133 i 90 sonen

KLEMETSRUD: En 40 år gammel mann må klare seg noen måneder uten lappen etter at han onsdag klokken 19.12 ble stanset av politiet på E6 ved Klemetsrud. Mannen var da målt til 133 kilometer i timen nordover på E6. Det var 90-sone på strekningen.

Innbrudd

BOGERUD: Tyver tok seg onsdag gjennom et soveromsvindu og inn i en leilighet i Martin Linges vei. Politiet ble varslet klokken 21.36. Det er usikkert hva som ble stjålet. Åstedet er undersøkt av politiet.

Forsøkt på innbrudd

NORDSTRAND: Klokken 21.50 onsdag i påsken forsøkte noen å bryte seg inn i en bolig Åsdalsveien. Huseier var hjemme og fikk låst igjen ytterdøren som var brutt opp. Ingen kom seg inn i boligen.

Fyllebråk i Ravnåsveien

HOLMLIA: Politiet fikk klokken 02.41 natt til torsdag melding om en beruset mann som bråkte og sparket i flere dører i Ravnåsveien. Mannen ble pågrepet og kjørt i arresten for forstyrrelse av offentlig ro og orden.

Mistanke om kjøring i rus

PRINSDAL: En 30 år gammel mann ble torsdag klokken 14.29 stanset av politiet da han kjørte bil i Lerdalsfaret. Mannen hadde ikke gyldig førerkort og politiet mistenker at mannen kjørte i ruset tilstand. Mannen ble pågrepet og kjørt i sentralarresten for utvidet prøve. Bilen ble parkert lovlig på stedet.

Stjal GPS

MUNKERUD: Klokken 14.49 torsdag kom det melding til politiet om at det hadde vært innbrudd i en bil i Munkerudkleiva. En GPS var stjålet og politiet har sikret fingeravtrykk som er sendt til Kripos for analyse.

Fra Halden uten skilter

HALDEN/LAMBERTSETER: En 21 år gammel mann måtte parkere bilen sin i Cecilie Thoresens vei etter at han ble stanset av politiet klokken 16.22 torsdag. Politiet hadde da fått melding om at bilen kjørte mistenkelig på E6 mot Skulleruddumpa. Bilen kom fra Halden hvor Vegvesenet hadde klippet skiltene på grunn av bilens tekniske stand. Nå er mannen anmeldt for kjøring uten registreringsskilt.

Uten førerkort

HOLMLIA: Klokken seks torsdag kveld stanset politiet en bil i Hallagerbakken. Det viste seg at den 18 år gamle føreren ikke hadde gyldig førerkort. Bilen ble avskiltet fordi den manglet forsikring og ikke var omregistrert. Mannen er nå anmeldt for forholdet.

Mann ranet på Oppsal

OPPSAL: Like etter midnatt til fredag ble en 43 år gammel mann forsøkte ranet av to andre menn i Vetlandsveien utenfor Oppsal bibliotek. Mannen ble først spurt om han hadde røyk før de to mennene ville ha penger. 43-åringen ble så slått i hodet flere ganger før de to karene stakk fra stedet. De to mennene skal ha vært av afrikansk opprinnelse, annet enn det har ikke politiet noen særlig beskrivelse.

Uten gyldig førerkort

BJØRNDAL: En 29 år gammel mann ble stanset mens han kjørte bil i Meklenborgåsen klokken 01.46 natt til fredag. Mannen hadde ikke gyldig førerkort og er nå anmeldt for forholdet. Bilen ble lovlig parkert på stedet.

Ikke innbrudd likevel

ØSTENSJØ: Klokken 16.19 fredag fikk politiet melding fra en boligeier i Enebakkveien. Han hadde vært ute siden ti på formiddagen og kom hjem og fant døra åpen. Han turte ikke gå inn og ventet på politiet som gjennomsøkte huset. Det ble ikke funnet spor etter innbrudd og ingenting var stjålet. Huseieren hadde trolig glemt å låse døra da han dro hjemmefra.

Innbrudd på fritidsklubb

LAMBERTSETER: Politiet fikk klokken 18.27 fredag melding om at det hadde vært innbrudd på Lambertseter fritidsklubb. Da politiet kom til stedet fant de ikke noen brytespor på stedet. Ingenting var stjålet, men det var gjort en del hærverk på innsiden. Det er foreløpig ikke klart hvordan folk hadde kommet seg inn på klubben.

Pågrep tagger, igjen

SKØYENÅSEN: En 31 år gammel mann fra Skøyenåsen kan muligens ha pleiet litt for nær omgang med giftige gasser fra spraymaling. Fredag i påskeuken ble han pågrepet av vekter for å ha tagget på Skøyenåsen T-banestasjon. Uken før påske ble den samme mannen pågrepet på samme sted for samme forbrytelse. Nok en gang ble han kjørt til sentralarresten hvor han måtte overnatte. Nå kan mannen vente seg å møte i retten, tiltalt for skadeverk.

Knust vindu på egen hybel

OPPSAL: En 27 år gammel mann ble ved totiden natt til lørdag pågrepet av politiet i Aagots vei. Mannen hadde like før knust flere vindu i en bolig hvor han leier hybel. Mannen ble også observert ute i gaten mens han ropte og skrek. Mannen ble kjørt i arresten for ordensforstyrrelse.

Brann i bil

LAMBERTSETER: Klokken 04.42 natt til lørdag fikk politiet melding om at det brant i en bil utenfor Kiwi i Glimmerveien. Det var ikke fare for spredning og brannvesenet, som var raskt på plass, fikk slukket brannen. Bileier er kontaktet.

Tok lappen til uheldig sjåfør

BRYN: En 75 år gammel mann kolliderte lørdag klokken 12.11 i tunnelveggen i Brynstunnelen. Mannen ble kjørt til Legevakten for sjekk og førerkortet ble rutinemessig beslaglagt. Det er ikke mistanke om promillekjøring.

«Innbrudd» i Krokkleiva

NORDSTRAND: Politiet fikk klokken 13.52 lørdag melding om at det var innbrudd på gang i et hus i Krokkleiva. En lastebil sto utenfor huset og det ble båret ut en rekke gjenstander. Naboen som meldte ifra sa at huseieren var på fjellet og slettes ikke skulle flytte. Det viste seg til slutt at det var flytting på gang og et flyttebyrå brukte påskedagene på jobben.

– Det er likevel fint at publikum er observante og melder fra til oss, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Sint mann med kniv

SIMENSBRÅTEN: Politiet fikk klokken 01.23 natt til søndag melding fra beboere i Vårveien om at det gikk en sint gutt rundt i området med en stor kniv som han hadde sagt han skulle bruke på noen som hadde kastet ting på han. Politiet traff den 19 år gamle mannen i nærområdet, men det ble ikke funnet noen kniv. En venninne av mannen kom til og fulgte han hjem.

Fraranet lommeboka

HOLMLIA: Klokken 12.12 søndag ble en gutt ranet ved Holmlia togstasjon. Gjerningsmannen fikk med seg guttens lommebok før han stakk fra stedet. Raneren er beskrevet til å være en gutt/mann med svensktalende dialekt. Ranet skjedde i nærheten av overvåkingskamera og politiet jobber nå for å sikre eventuelle bildebevis fra disse.

Kjørte på hund

BJØRNDAL: Politiet fikk søndag klokken 21.14 melding om en trafikkulykke i Granbergstubben. En Mercedes personbil hadde kjørt på en hund i stor fart og stukket fra stedet. Hundeeieren hadde tatt med seg hunden til veterinær, og det er uklart hvor stort skadeomfanget er. Hundeeieren hadde fått med seg bilnummeret og bilen ble senere funnet. Men det ble ikke funnet noen fører. Politiet tok likevel skiltene på bilen da det var avskiltingsbegjæring på den. Klokken 23.30 samme kveld meldte en 25 år gammel mann seg på Sentrum politistasjon og forklarte at det var han som hadde kjørt på hunden. Saken er anmeldt og mannen må nå svare for ulykken, samt det at han stakk av fra ulykkesstedet.

Bil i brann

BJØRNDAL: Klokken 23.07 søndag fikk politiet melding om brann i en bil i Slimeveien 10. Det var ikke fare for spredning og brannen ble slukket. Bilen var ikke registrert og politiet slet med å finne chassisnummeret fordi det hadde brent kraftig i motorrommet på bilen. En hundepatrulje gikk sporsøk fra bilen uten resultat.

Satt seg fast under bro

NORDSTRAND: Like før halv tre mandag ettermiddag satte et polskregistrert vogntog seg fast under broa nederst i Nordstrandveiene. Sjåføren slapp ut luft av dekkene og kom seg igjennom uten at vogntoget fikk for store skader. Jernbaneverket ble varslet slik at de kunne sjekke om det var skader på brotaket.

Stjal penger og Flax-lodd

RYEN: Klokken 21.13 mandag kveld stakk en mann av med penger og Flax-lodd fra Bunnprisbutikken i Svardalsveien. Mannen hadde gått inn i butikken og tatt med seg et brett fra lageret som inneholdt verdigjenstandene før han forsvant fra butikken nedover Svardalsveien mot byen. Mannen var rundt 175 centimeter høy, var iført mørk lue og rødt skjerf foran ansiktet. Han var hadde på seg en sort jakke med refleks på skulderpartiet.

Tatt med narkotika

EKEBERG: Like før halv tolv mandag kveld ble en 20 år gammel mann kontrollert av politiet i Stamhusveien. Det ble funnet en mindre mengde narkotika på mannen som nå er anmeldt for forholdet før han ble dimittert fra stedet.

Uten førerkort

BRANNFJELL: Klokken 04.22 natt til tirsdag stanset politiet en bil i Sandstuveien. Den 21 år gamle mannen som kjørte hadde aldri fått utstedt førerkort og er nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.