Gå til sidens hovedinnhold

Stakk av med førsteprisen

Demonstrasjonskolen Kastellet har vunnet enda en pris. Denne gangen for markeringen av den europeiske språkdagen.

NORDSTRAND: Onsdag i forrige uke mottok Kastellet skole den Europeiske språkprisen 2008 for markeringen av språkdagen den 26. september.

Det er så koselig å vinne prisen, forteller læreren og prosjektlederen Anita Nyberg.

Prisen ble utdelt av lederen for Fremmedspråksenteret Johanne Ostad, og mottatt av to ungdommer som har jobbet mye med prosjektet. Med smil om munnen tok de glade ungdommene imot en pris på ti tusen kroner, en pris som skal brukes til videreutvikling av språkprosjektene på skolen.

Det som er så fint med Kastellet, er at elevene blir tatt på alvor og blir ikke undervudert, sier Johanne Ostad.

Moro å lære

Vi legger fokus på aktivitetspedagogikk, forteller rektor Per Bjarne Elle. -Her får elevene praktisk tilnærming og forstår teorien lettere av å gjøre ting i praksis.

Det er akkurat slik markeringen for Språkdagen foregikk. Kastellet skole har tre språkgrupper med undervisning i tysk, fransk og spansk i tillegg til engelsk. Elevene fikk utdelt klippekort med forskjellige aktiviteter:

Vi hadde en aktivitet hvor barna kunne lære seg fargenavn på spansk ved å sprekke ballonger i forskjellige farger, forteller fransk- og engelsklæreren Anita Nyberg. -Det er lettere å lære når man samtidig har det morsomt.

Også de aller minste fikk delta på markeringen av språkdagen:

Førsteklassingene våre hadde fysiske aktiviteter på engelsk, forteller Anita Nyberg lattermildt. - Det er viktig å inkludere alle i markeringen.

Flere utmerkelser

Kastellet skole startet i 2004 og siden den tid har fått flere utmerkelser. Skolen har blant annet blitt kåret til Demonstrasjonskole, vunnet realfagprisen, partnerskapprisen og nå også språkprisen.

Vi har en veldig spesiell skole, forteller rektor Per Bjarne Elle. -I tillegg til god faglig kompetanse og trygghet, er det mye driv i det vi gjør.

Skolen har såkalte profiler: Natur, teknologi og forskning, og Språk- og samfunn. Disse timene arrangeres hver onsdag, og elevene selv velger hvilke timer de ønsker å ta.

Disse profilene har vært en stor suksess, forteller rektor Elle.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe