Stakk av på sykkel etter ransforsøk

RANET: Urmaker Bjerke i Prinsens gate ble ranet tirsdag formiddag.

RANET: Urmaker Bjerke i Prinsens gate ble ranet tirsdag formiddag. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

En person forsøkte å rane med seg dyre klokker hos Urmaker Bjerke tirsdag formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innsatsleder Erlend Storaker forteller at raneren skal ha stukket av på sykkel etter ransforsøket. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet gjorde undersøkelser inne i butikken etter ransforsøket. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Klikk på bildet for å forstørre.

De eksklusive urmakerforretningene har blitt ranet eller forsøkt ranet flere ganger de siste årene. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

SENTRUM: Litt etter klokken 11 gikk ransalarmen hos den eksklusive urmakeren i Prinsens gate. En person hadde kommet inn i butikken og forsøkt å true til seg klokker.

– Det skal ha vært en person inne i forretningen som kom med verbale trusler og prøvde å rane med seg gjenstander fra butikken, sier politiets innsatsleder Erlend Storaker til dittOslo.no.

Han undersøker at det ikke ble brukt våpen i ransforsøket.

Tumulter

Raneren skal ha grepet tak i jakka til en i betjeningen da ransalarmen ble utløst. Tumultene løste seg imidlertid fort opp, og raneren stakk fra stedet på sykkel nedover Prinsens gate.

– Han skal ikke ha fått med seg verdier, sier Storaker til dittOslo.no.

Så sent som i september ble en kvinne dømt for å ha stjålet tre Rolex-klokker verdt en halv million kroner fra Urmaker Bjerkes filial på Karl Johan.

Kutt over øyet

Politiet er nå på plass i urmakerforretningen med krimteknikere, som sikrer spor. De har også flere patruljer som leter etter gjerningsmannen.

– Dette er en mann i 20-årene, cirka 170 høy. Han skal være iført en blå jakke, dongeribukse, joggesko og ha en sixpence, beige i farge, sier innsatsleder Storaker.

Gjerningsmannen har også et kutt over øyet, men dette skal ikke stamme fra dagens ransforsøk.

Urmaker Bjerkes eksklusive forretninger har blitt utsatt for flere ran de siste årene. I 2010 ble den samme filialen stormet av tre personer med våpen på høylys dag. For halvannet år siden stakk gjerningspersonene av i en rød Ford etter å ha truet de ansatte i Karl Johan-filialen med brekkjern.

Trøblete visning

Ransforsøket gikk ikke bare ut over selve urmakerforretningen. Gårdeieren skulle nemlig ha visning på noen ledige kontorlokaler like etter ranet.

Gårdeierens noe frustrerte representant måtte dermed bane seg vei forbi politi og pressefolk sammen med interessentene for å vise frem lokalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.