RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk fra bilulykker


 
 
En kvinne fra Haugerud er dømt for uvettig kjøring, og for å ha stukket fra ulykkesstedene.

TINGRETTEN: En 42 år gammel kvinne fra Hellerud er dømt til 21 dagers fengsel, med en prøvetid på to år, på grunn av uvettig kjøring. Hendelsene kvinnen er dømt for skal ha skjedd 8. november i fjor og 12. februar i år. Kvinnen ble siktet for til sammen ti lovbrudd som har skjedd disse to dagene på grunn av bilkjøringen. Hun ble dømt for åtte lovbrudd.

Begge dagene endte med kollisjoner. I begge tilfellene stakk den dømte fra ulykkesstedene. Hun er også idømt å betale en bot på 7 500 kroner til staten.

Kvinnen skal ikke ha hatt førerkort, hun er tidligere dømt for fyllekjøring og uaktsom kjøring. I 2005 ble hun fradømt retten til å kjøre bil.

Kjørte vinglete

Da 42-åringen kjørte bil i november i fjor, kjørte hun vinglete. Hun kom over i motsatt kjøreretning og krasjet i en motgående bil, i tillegg til at hun skrapet borti parkerte biler. Begge bilene som var involvert i kollisjonen ble skadet, personene i bilen kvinnen kolliderte med ble lettere skadet.

En av kvinnene som satt i bilen som ble truffet av den dømte kvinnen, måtte få behandling for skadene. Hun ble sykmeldt i en lang periode og må fortsatt gå til behandlinger.

42-åringen ble hjulpet ut av sin bil, men løp fra stedet. Jakken hennes mistet hun, da de andre i ulykken forsøkte å holde henne igjen. I denne lå lommeboken med identifikasjonspapirer. De involverte har fortalt at kvinnen virket ruset.

Kjørte fra stedet

12. februar rygget kvinnen på en annen bil som sto parkert et stykke bak henne. Da dette skjedde kjørte hun av gårde. Hun kjørte inn i en blindgate, noe som førte til at hun måtte rygge tilbake igjen. Hun rygget da mot mannen som eide den parkerte bilen. Han forsøkte å stoppe henne, men måtte hoppe ut av veien, da kvinnen fortsatte å rygge. Hun kjørte fra stedet.

Vitnet fortalte at han opplevde kvinnen som full. Etter en stund meldte kvinnen seg selv for politiet, og en blåseprøve viste at kvinnen ikke hadde drukket.

Huntingtons lidelse

I løpet av rettsforhandlingene kom det frem at kvinnen lider av en meget sjelden og alvorlig sykdom som kalles Huntington. Ifølge fastlegen hennes kan symptomene forveksles med medikamentmisbruk; pasienten endrer reaksjonsmønster, opptrer irrasjonelt og blir lett stresset og rastløs.

Dette kan være forklaringen på at kvinnen oppførte seg merkelig, og ble mistenkt for å være ruspåvirket. Sykdommen kan også være forklaringen til kvinnens farlige kjøring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere