RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk fra


SATTE FART: Sagene var hakket foran Kolbotn i 1. omgang, og kom seg forbi på kanten gang på gang. FOTO: CARINA ALICE BREDESEN
SATTE FART: Sagene var hakket foran Kolbotn i 1. omgang, og kom seg forbi på kanten gang på gang. FOTO: CARINA ALICE BREDESEN
Sagene leverte en glimrende 1. omgang, og ledet 3-1. Men det er 2. omgangen som har vist seg å være trøblete for det nyopprykkede laget.

VOLDSLØKKA: Det var riktignok Koltbotn som scoret det første målet tidlig i 1. omgang på Voldsløkka. Det lover ikke godt for Sagene som før denne kampen ikke har klart å hente inn en ledelse i hele sesongen. Og Kolbotn skulle få én stor sjanse til før Sagene tok over showet - som varte frem til pause. Gjestenes spiss rundet Håkon Solberg, men det ble veldig spiss vinkel og en Sagene-forsvarer hadde ingen problemer med å stoppe ballen på streken.
Opphentingen startet med et frispark fra 20 meter. Det går rett i muren, men Petter Aase har bestemt seg, og drar til med en knallhard markkryper som smyger seg inn langs stolperota. 1-1, og balanse i regnskapet.
¿ Vi er avhengig av å vinne 1. omgang for å ta tre poeng. Hittil i sesongen har vi kun vunnet én 2. omgang, forteller Sagene-trener Asbjørn Hansen. Og gutta på banen er tydeligvis klar over dette. Etter utligningen varter de opp med fine kombinasjoner og hissig angrepsspill. Spesielt regjerer de svarte og hvite i mellomrommet mellom Koltbotns forsvar og midtbane, der spissene møter, vender og spiller videre på kant.

Stoler ikke på kondisen

2-1 kommer etter en nydelig gjennombruddspasning til Petter Aase mellom stopperparet til Kolbotn. Han runder en forsvarsspiller før han elegant legger ballen til side for keeper, for andre gang. Men Sagene stoler ikke på at kondisen skal holde altfor godt etter hvilen, så fem minutter før pause legger Per Einar Østrem på til 3-1 etter et utmerket angrep langs venstrekanten.
¿ Jeg er veldig godt fornøyd med de første 45. Vi skaper ikke altfor mange sjanser, men scorer tre mål. Det må vi nesten for å ha håp om å overleve 2. omgangen, ler trener Hansen.

Stopper Kolbotn

Kampbildet forandret seg etter pause. Kolbotn kjemper for redusering. Om 1. omgang kan kalles "den offensive omgangen", utvikles i hvert fall 2. omgang til å bli "den defensive omgangen" for Sagene. Og det gjør de godt. Kolbotn hindres i å avslutte gang på gang, og til tross for at de har det aller meste av banespillet, også på 16. meteren til Sagene, klarer de ikke å skape en eneste ordentlig målsjanse.
¿ Vi ble enige om å fortsette bakover som før, og jeg var egentlig aldri redd for å miste ledelsen, sier Hansen. Sagene vant ikke 2. omgangen, men med solid forsvarsspill, og tre mål i 1. omgang vant de likevel kampen fullt fortjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere