Gå til sidens hovedinnhold

Stalin ønsket i Bergen

Kulturbyråd Henning Warloe (H) ønsker det omstridte kunstverket av Stalin velkommen til Bergen. På Youngstorget er kunstverket ikke velkommen.

- Dette høres ut som et spennende kunstprosjekt, og jeg tror det kunne passet fint på rådhuset, sier Warloe til Dagsavisen.

Det var forrige onsdag at Dagsavisen meldte at Aps partisekretær, Martin Kolberg, satte foten ned for et gigantportrett av Josef Stalin skulle pryde Folketeaterbygningen på Youngstorget.

Portrettet av Sovjet-diktatoren, som er tegnet av Pablo Picasso, er en del av utstillingen «Stalin av Picasso» som kunstner Lene Berg står bak.

Premieren er planlagt at skal være 5. mars og kunstverket består også av en video og en bok.

- Ap-ledelsen stiller seg i et særdeles uheldig lys når de nekter for å henge opp et portrett. Det er jo sensur, og det var jo nettopp det Stalin selv drev med. Nå knytter jo partiet seg enda sterkere til Stalins metoder, sier Warloe til Dagsavisen.

- Jeg ville heller ikke ønske å bidra til å hylle Stalin. Men vi mener at kunst skal vekke reaksjoner og skape oppmerksomhet hos publikum, sier Warloe til avisen.

- Dette høres veldig interessant ut, men har ennå ikke vært i kontakt med byråden. Først må vi få svar fra Youngstorget, der seilene med kunstverket er påtenkt til, sier Jærn Pilgaard til NRK.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden