RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stålkontroll i kulissene på Norway Cup


Bækkelagets Sportsklubs vaktmester er fast plassjef på Norway Cup. Etter ti år i rollen behersker han noenlunde stresset som slår inn den siste uka. I fjor 
hadde han mye arbeid med å pumpe opp nesten 14.000 fotballer. (Arkivfoto)
Bækkelagets Sportsklubs vaktmester er fast plassjef på Norway Cup. Etter ti år i rollen behersker han noenlunde stresset som slår inn den siste uka. I fjor hadde han mye arbeid med å pumpe opp nesten 14.000 fotballer. (Arkivfoto)
Søndag sparkes Norway Cup i gang for 41. gang. Tallene taler for seg når man skal oppsummere verdens største fotballturnering.
EKEBERGSLETTA: 30.000 spillere fra 55 nasjoner. 4.000 kamper. 65 baner. 260 cornerflagg, 400 dommere og 70 observatører.

– Jeg er nervøs innimellom. Det hender folk stopper meg, legger hendene på skuldrene mine og sier «Frank Otto, nå må du puste».

Frank Otto Kristiansen er plassjef på Norway Cup for tiende året på rad. Han har ansvar for «alt» på området. Rutinen trengs for å få alt på plass i tide.

– Jeg må bare ta telefonen litt innimellom, sier han.

Den ringer hvert tredje, fjerde minutt. Han må gi veibeskrivelser, sende frivillige for å kjøpe bark, får beskjed om å flytte et tjuetall doer i løpet av dagen. Det er nemlig han som kan kjøre traktor her.

Av kollegaer kalles han «supersjefen».

– Man kan bli stresset av dette. Jeg brukte mange år på å lære meg å være rolig, sier han.

Les også: Finsk ungpikeidol til Norway Cup

Les også:KFUM-gutta klare for Norway Cup

Sjef med stålkontroll

Hva innebærer «å ha kontroll på alt»? Kort sagt har Kristiansen og hans team bygget hele området i løpet av de siste ukene. Det ligger mye planlegging og logistikk bak alle telt, baner og arbeidsplasser som holder til på Ekebergsletta i uke 31.

Så må plassjefen løpe. En uvitende trailersjåfør holder på å ødelegge gresset foran scenen.

– Noen meter til, så har vi dype hjulspor i gresset. De får beskjed på forhånd, men de tenker ikke på det, sier Kristiansen.

Han bruker åtte uker hver eneste sommer på Norway Cup.

– Det gir meg så mye. Jeg ville ikke vært det foruten, sier han.

Les også: Sjef for 1200 frivillige på sletta

En første brødskive

1.600 frivillige, utallige arbeidstimer. 797 akkrediterte pressefolk. 50.000 liter melk, 900.000 brødskiver og 120.000 rislunsjpakker.

For mange det aller første møtet med norsk kultur.

– Det er veldig morsomt å være med på. Vi har et lag fra Kongo på plass allerede. De har aldri spist en brødskive før, sier pressesjef Lucy K. Thoresen.

De er på vei til Tusenfryd denne dagen.

– De har ikke sovet i hele natt, de gleder seg sånn. Tenk så gøy de kommer til å ha det, sier hun.

Les også: Nå får du se Norway Cup direkte på TV

Vekslende vær

Sola skinner på de frivillige som bygger årets Norway Cup. Forskjellen på godvær og regnvær på Ekebergsletta denne uka betyr enormt mye for Bækkelagets Sportsklub. Sol eller regn kan bety millioner i forskjell i inntekt, men kan også ha stor betydning for avviklingen og logistikken.

– Nå sjekker jeg været veldig ofte. Regner det, blir alt annerledes, sier Kristiansen.

Ifølge Meteorologisk institutt slipper ikke turneringen unna nedbør i år heller, men spillerne unngår forhåpentlig de største gjørmebadene.

– Det blir vekslende, og perioder med nedbør, men ikke noe plaskregn, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen.

Åpningsdagen blir den dårligste, med 5,8 millimeter nedbør, ifølge Yr.no.

– Nedbør er veldig vanskelig å spå, men søndag blir den dårligste dagen. Etter det blir det vekslende, med sol innimellom, sier hun.

Og 20 gode grader. (©NTB)

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere