RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innehaver Inger Lise Eriksen og hennes Frogner apotek holder koken i mange år til. FOTO: ELLEN RØNNING
Innehaver Inger Lise Eriksen og hennes Frogner apotek holder koken i mange år til. FOTO: ELLEN RØNNING Foto: ELLEN RØNNING

Standhaftig hundreåring

Frogner apotek har holdt hus på hjørnet av Odinsgate og Frognerveien siden 1910, og er bydelens eneste privateide apotek.

ODINS GATE: Atmosfæren i farmasøyt Inger Lise Eriksens apotek er god. Lokalavisens utsendte er tidlig ute til avtalen med apotekinnehaveren, og benytter ventetiden til å betrakte pilletrillernes hverdag fra sofakroken.

Frogner apotek byr nemlig kundene på både sofa, barnestoler og lett servering – iskaldt vann og ferske aviser står daglig på menyen. Flott!

Kunnskapsbedrift

Bak disken er det kunnskap og trygghet som rår – fjortisene med kvisetrøbbel veiledes like seriøst som den middelaldrende mannen som er sendt ut etter medisiner og inkontinensbind til sin gamle mor.

– Det er sønners lodd i livet, sier Inger Lise Eriksen vennlig, og sammen finner de frem til riktig produkter for mor.

– God atmosfæren er viktig, sier Eriksen, – men aller viktigst er det at kundene kan være trygge på fagkompetansen hos oss bak disken.

Den biten er godt ivaretatt på Frogner apotek, som kan skilte med fire farmasøyter i staben. Og i stallen i bakgården fremstilles det fremdeles helsebringende dråper, selv om det opprinnelige laboratoriet for lengst har meldt flytting til Folkemuseet på Bygdøy.

Gjennomregulert bransje

Inger Lise Eriksen er tydelig glad i faget sitt, og fornøyd med å være en del av den meget regulerte og kvalitetssikrete farmasøytbransjen i Norge.

– Apotekene er et viktig ledd i helsetjenesten, og tillit fra kundene er viktig. Det synes kanskje som vi styrer og steller mye med klistrelapper og slikt hit og dit, men alt gjøres i trygghetens tjeneste. Vi må ha full kontroll på hvor varene våre kommer fra, alt skal kunne spores tilbake til produksjonssted.

Eriksen tenker med gru på hva som kan og har skjedd med falske medisiner i omløp, og hva slags fatale følger det kan få.

– Vi har et godt og effektivt kontrollsystem i Norge vi som bransje både er veldig glade for og stolte av, sier farmasøyten fornøyd.

Livets gang

Inger Lise Eriksen har eiet og drevet Frogner apotek side 1996, i tillegg hadde hun et drøyt år her som praktikant på slutten av 60-tallet. Og her blir hun.

– Ja, nå er det slutt på mitt yrkesmessige omstreiferliv. Her blir jeg til jeg pensjonerer meg. Både kolleger og kunder bidrar til mine gode dager. Vi kommer nært på livet i dette yrket, på godt og vondt, og det er veldig hyggelig med så mange faste, lokale kunder, avslutter Inger Lise Eriksen, Frogners eneste apotekeier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere