RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aimadi Habbachi, Abdel-Hedi Jendoubi, Ahmed Ahmed og Oussema satte stor pris på at ordføreren stakk innom.
Aimadi Habbachi, Abdel-Hedi Jendoubi, Ahmed Ahmed og Oussema satte stor pris på at ordføreren stakk innom.

Stang imponert over Romsås

Fabian Stang har gode minner fra da han var 14 år gammel og solgte julestjerner på Romsås. Onsdag var han tilbake for å bli enda bedre kjent med bydel Grorud.

BYDEL GRORUD: Ordfører Fabian Stang (H) ble vist rundt i alle kriker og kroker av bydelen med BU-leder Anders Røberg-Larsen og bydelsadminstrasjonen som vertskap.

Ordføreren var særlig imponert over områdesatsningen på Romsås men syntes også det var hyggelig å være på Bånkall gård. Noen garanti mot snødeponi kan han ikke gi, men likevel.

Jeg har stor forståelse for at folk ikke ønsker noe slikt på gården, sa han.

Rundtur i bydelen

Bydelen hadde mye å vise frem i et tettpakket program på tre timer. Først fikk Stang se det nye servicetorget, før turen gikk til Bånkall gård og bespisning. Ordføreren bet seg spesielt merke i at bydelen er aktiv på å hjelpe folk tilbake i arbeid.

Arbeidsleder Espen Bollum har 15 mann på sosialstønad i staben, som trener seg tilbake til arbeidslivet. Han fikk skryt av ordføreren.

Jeg har veldig sans for arbeidet du gjør. At folk kan stå opp om morgen og se seg i speilet, er viktig. Det er utrolig å se smilet i ansiktet på mennesker som er tilbake i arbeid, sa Stang.

Avdelingsleder Ole Jørgen Pettersen holdt historietime om gården med tradisjoner tilbake til 1300-tallet. Han orienterte om le planene for gården og hvor viktig stedet er for Romsås-befolkningen og omkringliggende steder.

Stang ble vist rundt i bryggerhuset og den nye leiligheten hvor det snart skal flytte inn vaktmester.

På spørsmål om ikke ordføreren kan stanse det planlagte snødeponiet, svarte han slik:

Jeg kjenner ikke saken godt nok men snødeponier er en utfordring. Vi må jo legge snøen noen steder. Jeg skjønner motstanden mot det, sa Stang.

Svarttjern

På Romsås fikk Stang en grundig innføring i bydelens planer for å ruste opp Svarttjern til badeplass, skileikanlegg og kunstgressbane.

Det fine med Svarttjern er jo at det ikke er svart. Romsås er jo et idyllisk område. En perle, skrøt Stang, som fortalte at han allerede som unggutt fikk et slags forhold til Romsås.

Jeg solgte julestjerner her oppe da jeg var 14 år. Romsås var favorittstedet. Folk var bestandig så hyggelige og de ba oss inn på saft. Andre steder i byen fikk vi bare døra i fleisen, fortalte han.

Stang syntes bydelen har fått sving på groruddalssatsningen sin.

Det er spennende å være vitne til en blanding av evnen til å se det positive, samtidig som har utfordringer. Da kommer man jo så mye lenger, sa ordføreren.

Utfordringer

På Romsås senter ble diskusjonstemaet hvordan gode krefter sammen kan skape en positiv utvikling i det som kalles "dødens korridorer". Stang var frampå med spørsmål til innehaveren av Café Mia.
Får du noen kunder til å komme hit?
Vi prøver på det, svarte Suleman Mohammad.
Jeg håper du klarer å få skapt noe liv på senteret, sa Stang, før turen gikk til Deichmanske bibliotek, hvor besøkstallet nå er oppe i 6.000 per måned. Ordføreren var tydeligvis en populær gjest blant barna på biblioteket.
Hva skjer a bagera, spurte Stang mens han håndhilste på gutta foran pcen.
Veldig hyggelig at ordføreren kom til Romsås, sa Aimadi Habbachi, Abdel-Hedi Jendoubi og Ahmed Ahmed entusiastisk.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere