RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stang: Personsjikane


Fabian Stang er helt ferdig med Venneraasen-saken, men mener har fremdeles blir personforfulgt. Foto: Vidar Bakken
Fabian Stang er helt ferdig med Venneraasen-saken, men mener har fremdeles blir personforfulgt. Foto: Vidar Bakken
Fabian Stang ser på Helen Venners angrep som personsjikane.

SØRKEDALEN: I fire år er jeg blitt beskyldt for å ha løyet i denne saken, selv om jeg ikke har gjort annet enn å bistå et kjøp på vegne av Løvenskiold, hvor jeg har fulgt vanlig advokatpraksis. Nå føler jeg at det nærmer seg personsjikane, hvor jeg er en "interessant mann" å følge. Jeg har ikke gjort noe galt i denne saken, sier Fabian Stang.

Ingen mister forkjøpsrett

Han er helt ute av saken og har ikke noe ønske om å kommentere denne ytterligere.

Når det gjelder Helen Venners forkjøpsrett og hennes mors forkjøpsrett, så må dette bli opp til lagmannsretten å vurdere. Jeg gjentar at Carl Otto Løvenskiold ikke har gjort annet enn å gjøre sin forkjøpsrett gjeldende i forbindelse med et salg av småbruket. Alle andre med eventuell forkjøpsrett kunne på et hvilket som helst tidspunkt hevde forkjøpsretten når de fikk vite om salget. Ingen mister sin forkjøpsrett om de får vite om salget på et senere tidspunkt. Derfor er det heller ikke noen grunn til at man skulle holde kjøpet hemmelig, som det er blitt hevdet, sier Stang.

Ønsket å selge

Stang ønsker ikke å kommentere om han synes det strider mot alminnelig rettsoppfatning at Helen Venner mister rett til gården på grunn av at hennes mor døde uten å kunne hevde sin forkjøpsrett.

Det er faktisk slik at Sverre Venneraasen ønsket å selge småbruket og han sa tidligere at han ikke ønsket at Helen Venner skulle overta gården, sier Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere