*Nettavisen* Nyheter.

Stang vil flytte Israels ambassade

Stang vil ha den Isrealske ambassaden flyttet.

Ordfører Fabian Stang mener den israelske ambassaden bør flyttes til et sted der ingen naboer blir plaget ved demonstrasjoner.

Oslo kommune har fra før store problemer med å få flyttet USAs ambassade ut av Bydel Frogner og til Huseby. Nå foreslår altså Høyre-ordfører Stang å flytte også den Isrealske ambassaden fra Parkveien, like bak Slottet, og til et annet sted.

Sier ikke hvor

Stang har uttalt til NRK at han vil ha ambassaden flyttet til et sted der demonstrasjoner kan gjennomføres uten at naboer blir plaget. Men han sier ikke hvor dette skal kunne skje.
- Det har vist seg at de sikkerhetsmessige aspektene er såpass utfordrende at dagens plassering er vanskelig, sier Stang til NRK. Samtidig mener Stang at en eventuell flytting må gjennomføres i en periode uten demonstrasjoner.
- Det må skje i en periode hvor det er fredelig, slik at ikke rampen vinner kampen og tvinger israelerne til å flytte, sier Stang.

Gjentatte demonstrasjoner

Som de fleste har fått med seg har det vært flere demonstrasjoner mot ambassaden i forbindelse med krigshandlingene i Gaza. Senest søndag demonstrerte flere hundre personer foran ambassaden. Ingen ble skadd, men det ble kastet gjenstander mot bygningen, og politiet valgte til slutt bruke tåregass for å spre demonstrantene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.