Gå til sidens hovedinnhold

Stanser byggingen av sykehotellet

Styret ved Rikshosiptalet HF vedtok endelig byggestans av sykehotellet ved Radiumhospitalet onsdag ettermiddag.

GAUSTAD/ULLERN: Rikshospitalets styre styre ber nå administrerende direktør i Helse Sør-Øst om å avvikle alle aktiviteter knyttet til byggingen av sykehotellet. Dette kommer frem av en styreprotokoll som er lagt ut på helseforetakets hjemmesider.

"Styret viser til at helseforetakets søknad om å bygge sykehotell på Radiumhospitalet ikke er gitt prioritet i Helse Sør-Øst RHF. Avslaget gjelder alle foreslåtte alternativer for realisering. Styret ber på denne bakgrunn administrerende direktør å avvikle alle aktiviteter knyttet til bygging av sykehotellet og avtale med entreprenør umiddelbart,"står det i papirene.

Byggingen av sykehotellet ved Radiumhospitalet var, som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, satt i gang uten nødvendige godkjenninger og finansieringer. Tidligere denne måneden vedtok styret i Helse Sør-Øst at byggingen ikke kunne prioriteres.

Entreprenøren Peab, som det er inngått kontrakt med i forbindelse med byggingen, har varslet et krav på 28 millioner kroner for arbeidet som allerede er utført.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot