RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står i kø for å ta farvel med Wenche Foss


Irmelin Benes var på plass allerede klokken 8 i dag tidlig for å overvære Wenche Foss’ bisettelse fra Oslo Domkirke klokken 14 i dag.
Irmelin Benes var på plass allerede klokken 8 i dag tidlig for å overvære Wenche Foss’ bisettelse fra Oslo Domkirke klokken 14 i dag. Foto: ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Irmelin Benes fra St. Hanshaugen står først i køen når Oslo skal ta farvel med Wenche Foss.

SENTRUM: – Jeg var det første som kom hit i dag. Jeg har vært her siden klokken åtte, forteller Irmelin Benes fra St. Hanshaugen.

Foran Oslo Domkirke har folk allerede stått lenge i kø for å ta et siste farvel med Wenche Foss som bisettes i dag klokken 14.

– Jeg er veldig glad i film og har sett flere filmer med Wenche Foss. Derfor ville jeg også være her i dag, forklarer Benes.

ANSATTE PÅ NATIONALTHEATRET: – Selv om Wenches død er ventet, er det like vondt

Stålsett på plass

Kvart over ti hastet biskop Gunnar Stålsett inn i kirken. Etter Wenche Foss’ eget ønske skal han forette under bisettelsen i dag.

LEDER: Hvil i fred, Wenche!

– En generøs person

Foran i køen står også Freddy Jensen, trener av Tempo Moss, et fotballag for psykisk utviklingshemmede.

– Wenche Foss har alltid stilt opp for de svake. Hun var fantastisk både som skuespiller og menneske. En generøs person som bare var snill, sier Jensen.

Alltid blid og hyggelig

Andreas Andy Olaussen har også tatt turen til Oslo Domkirke for å hedre Wenche Foss’ minne.

– Jeg ville ta farvel med en flott skuespiller og et fantastisk menneske. Hun er en person jeg aldri vil glemme. Hun var sikkert et meget bestemt dame, men hun var alltid blid og hyggelig mot alle, sier Olaussen.

– Det er en veldig trist dag i dag, sier Tor Raymgaard.

Han stilte seg opp utenfor kirken klokka ni for å sikre seg plass.

– Ingen kan fylle Wenches plass

Kristin Larsen fra Fredrikstad forteller at hunsatte seg på bussen i dag tidlig for å overvære bisettelsen.

– Det er den naturligste sak av verden. Jeg måtte selvfølgelig være her i dag. Wenche Foss var et unikt og spesielt menneske som kommer til å etterlate seg et tomrom i Norge. Ingen kan fylle hennes plass, sier Larsen.

EN TRIST DAG:

Tor Raymgard og Kristin Larsen er blant de mange som ønskerå vise Wenche Foss sin siste respekt i dag. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Hun forteller at hun personlig traff Wenche Foss for første gang i 2007. Etter den gang snakket de også samme på telefonen.

– Hun ringte meg og ønsket gledelig jul. Wenche Foss var en unik dame som tok folk som de var. Nå har teppet gått ned for siste gang.

SEND DIN SISTE HILSEN TIL HELE NORGES SKUESPILLERDIVA WENCHE FOSS HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere