RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står opp med sola


To ganger hver uke befinner denne gjengen seg i lokalområdet. Med utendørstreningen "Oh Yes U Can" baner de seg vei gjennom ulendt terreng. Her tar gruppe 1 push ups på stokken, mens gruppe 2 tar sats fra bakken og opp i lufta. FOTO: Line Rundmo KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
To ganger hver uke befinner denne gjengen seg i lokalområdet. Med utendørstreningen "Oh Yes U Can" baner de seg vei gjennom ulendt terreng. Her tar gruppe 1 push ups på stokken, mens gruppe 2 tar sats fra bakken og opp i lufta. FOTO: Line Rundmo KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Mens andre ligger og tviholder på dyna en tidlig morgen, løper en gjeng spreke damer til skogs. Oh yes they can!

HVERVENBUKTA: – Bare fortsett! Vi har to minutter her. Bruk dine muskler i rompen. Hold ut! befaler Anna Miller i sekstiden en onsdags morgen.

Åstedet er skogen ved Hvervenbukta. Anna har nettopp beordret seks damer til å gå kjapt opp i terrenget, for så å ta flere titalls knebøy. Her hviles det ikke på laurbærbladene, men smilene er ikke langt unna.

– Anna er fantastisk flink og motiverende! sies det mellom slagene.

Stå på-vilje

Siden 12. april har 10 damer henholdsvis sprunget, løftet og pushet seg gjennom skogsstier og på grus. Det hele foregår midt i naturen.

– Det er deilig å slippe treningssenteret, sier Unni Storruste.

Hun forteller at det er noen bakker på løypa som er enklere å komme opp nå, halvannen måned senere, enn før.

– Jeg merker det spesielt på beina, at jeg har blitt sterkere, sier hun.

... Så har vel alle knebøyene, utfallene og gåingen i bakker gitt resultater.

– Det hjelper når man er flere, vi pisker hverandre, mener Nina Harloff.

De andre nikker. Det at treningen er lagt såpass tidlig gjør at de faktisk rekker å få opp blodpumpa minimum to ganger i uken.

– Det føles veldig bra etterpå! Det er en god start på dagen. Vi startet å trene i minusgrader og har fulgt våren med fuglesang og sett at det har blitt grønnere ute. Utendørstrening er topp! mener sprekingene, etter uttøyning.

Til frokost nøyer de seg med et glass med juice blandet med vann.

– Det er viktigere hva du spiser kvelden før, sier Anna.

Lover bedre form

Utendørstreningen hun nettopp har geleidet dem gjennom har fått navnet "Oh yes u can", etter inspirasjon fra president Barack Obamas tale. Treningen består av en varierende miks av kondisjonstrening, intervalltrening, styrkeøvelser, yogaøvelser, Tai Chi, og hva som terrenget inspirerer til.

– Dette er trening for de som ønsker å komme i bedre form, få mer energi og overskudd, og som trives med å få frisk luft til trening som løfter en fram og får en til å yte sitt aller beste, sier coach Anna.

Alle som har et normalt godt funksjonsnivå, og et par joggesko, kan delta.

– Du blir garantert i bedre form, du blir stolt av deg selv og du får større overskudd i løpet av de neste 10 ukene! lover hun.

Anna er opprinnelig fra København, men har bosatt seg på Ljan og trives godt med det.

– Det er veldig fint å trene ute her. Jeg er veldig glad i norsk natur og blir inspirert av hva naturen tilbyr, forteller hun.

Som fersk Ljan-beboer så hun straks hvilket stort potensial som skjulte seg i området... Nå benyttes både stokker og stein som treningsapparater.

Givende arbeid

Anna har praktisert yoga siden 1997 og er blant annet sertifisert instruktør og registrert i Yoga Alliance.

– Jeg har jobbet med trening, bevegelse og pedagogikk for private og bedrifter i 14 år, opplyser 39-åringen.

Hun har jobbet med funksjonell trening ut i fra en holistisk filosofi i Danmark, Sverige og Norge.

– Min filosofi og motivasjon til å praktisere og undervise yoga, er at yogapraksisen skal stimulere vår livsenergi og at vi dermed oppnår et større fysisk og psykisk velvære, overskudd og sunnhet, sier Anna.

For henne er yogaundervisning en utrolig meningsfylt jobb.

– Det er så givende og morsomt å være en del av en prosess hvor mennesker blir sterkere, og der de jobber seriøst med seg selv samtidig som humør og humor er på plass, forteller hun.

I august starter hun nye kurs og går dermed inn i fjerde sesong som Hvervenbuktas kanskje aller tøffeste motivator.

– Man blir glad av å trene. Det øker velværet. Jeg ser at de blir stolte av seg selv. De har det hyggelig og er snille med hverandre, men de konkurrerer mot hverandre på en god måte, sier Anna.

– Det er litt sånn Yes U can!

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere