RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står samlet om ny idrettshall

Etter planen skal en idrettshall bygges på Lambertseter idrettsplass i 2009.

Lambertseter: Oslo Idrettshaller AS skal i samarbeid med Oslo kommune, oppføre idrettshall på de foreslåtte tomtene Voksen, Årvold, Korsvoll, Lambertseter, Ellingsrud og Leirskallen. Sist fredag var det møte og befaring på Lambertseter idrettsplass og til stede var arkitekten for hallen, representanter fra idretten, Oslo idrettshaller, Lambertseter skole og Bydel Nordstrand.

Standardhall

Det er besluttet at Arkitektkontoret Torbjørn Slettevold sitt forslag til en standard idrettshall skal legges til grunn for oppføringen av hallene.

I den standardhallen ligger det visse estetiske retningslinjer. En idrettshall skal være noe mer enn et skur. Den er tegnet som en vanlig flerbrukshall på syv eller ni meter i høyde. Den krever en flat tomt og det har man her på Lambertseter så det skulle være gode forutsetninger for å bygge en slik standardhall her, forklarte arkitekt Kjetil Aakhus på møtet i klubbhuset til Lambertseter IF sist fredag.

Kostnadsestimat for standardhall er satt til 30 millioner kroner. Til hallen må det etableres egen kjøreatkomst og det foreslås å legge denne fra Feltspatveien i øst, langs idrettsbanen. Eksisterende klubbhus og lager foreslås revet for å gi hallen tilstrekkelig plass. En barnehage leier i dag lokaler i klubbhuset, men denne flytter når Tyrihans barnehage står ferdig på nyåret.

Plassering

Reguleringsarbeid for tomten på Lambertseter er ikke igangsatt. Tegningen som foreløpig er laget av Aakhus viser hallen tegnet inn på området som per i dag huser en tennisbane.

Det er også flere ting som kan tale for å plassere hallen øst for tennisbanen, der grusbanen ligger i dag. På den måten ligger ikke hallen som en kile i det storslåtte friluftsområde som ligger der, uttalte arkitekten på møtet. Ved plassering på idrettstomten øst for tennisbanen er også mulighetene for utvidelse betraktelig større.

Fotballen på Lambertseter har brukt grusbanen mye, men idrettsanlegget har fått gjennomslag for en kunstgressbane som etter planen skal være på plass i 2009 og som skal legges på sletta vest for tennisbanen. Det blir dermed mulig å se på om ikke grusbanen, eller deler av denne, kan frigjøres til idrettshall.

Et foregangseksempel

Det er typisk at Lambertseter som er den eldste drabantbyen i Oslo, er den siste som får hall, sa Rolf Nyhus ved Oslo idrettshaller spøkefullt under møtet, men han presiserte at han ser store muligheter for bydelen nå.

Lambertseter har nå potensial til å huse den flotteste idrettsparken i Oslo. Den kan bli et mønsterforbilde.

Rektor ved Lambertseter skole, Espen Mikkelsen, stilte seg svært positiv til idrettshallen som vil kunne brukes av skolens elever i gymnastikktimene.

Vi har savnet muligheter til aktivitet og våre elever er veldig opptatt av ballspill, uttalte rektoren. Det var samlet enighet om at lagspill ligger latent i området.

Folk kommer til å strømme til. Det er viktig å finne ut av hvilke idretter man nå vil satse på. Og nå er det viktig at idretten står samlet, sa Nyhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere