RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starbucks inntar Oslo


Starbucks satser på sentral plassering av sine kafeer, her ved den berømte kirken Sagrada Familia i Barcelona.
Starbucks satser på sentral plassering av sine kafeer, her ved den berømte kirken Sagrada Familia i Barcelona. Foto: FOTO: MAGNE MELLEM ENOKSEN
I dag dukker Starbucks-produkter opp i norske butikker. Innen tre år vil kaffegiganten også åpne kafeer i Oslo.

OSLO: Mange kaffedrikkende nordmenn har ventet lenge på å kjøpe Starbucks-kaffe her til lands. I dag dukker iskaffe fra verdens største kaffebarkjede opp i norske butikker og kiosker.

– Vi så muligheten til å endre markedet for drikkeklare kaffedrikker i Skandinavia gjennom de vellykkede lanseringene av drikkeklare kaffedrikker i Nord-Amerika, Asia og Europa, sier Rich DePencier, viseadministrerende direktør i Starbucks Global Consumer Products International til NTB.

Iskald satsing

Det er i første omgang drikkeklare kaffevarianter som blir å finne i norske butikkhyller. Kaffen vil selges under navnet Starbucks Iced Latte, og kommer i tre smaker, som en konkurrent til Tines iskaffe.

– Lanseringen er et ledd i Starbucks’ satsing på målrettet internasjonal vekst i nøkkelmarkeder, og gir varemerket mulighet til å tilby forbrukerne en Starbucks-opplevelse også utenfor kafeene, melder NTB.

Kaffen vil selges i både kiosker og alle norske dagligvarekjeder.

Kafeer innen tre år

Samtidig som iskaffen fra Starbucks inntar norske butikker, melder Dagens Næringsliv at Starbucks vil etablere kafeer i Norge. Communications Manager Carole Pucik ved kjedens europeiske hovedkontor forsikrer overfor avisen at Starbucks skal på plass i Norge.

– Sannsynligheten er svært stor for at det blir innen tre år, sider hun til avisen.

Starbucks lar seg ikke skremme av at Norge allerede har flere etalerte kaffekjeder I flere andre land har kjeden samarbeidet med eller kjøpt opp eksisterende aktører i markedet.

Pucik vil imidlertid ikke si om kjeden er i dialog med noen mulig partner i Norge.

På Facebook finnes en rekke grupper som vil ha Starbucks til Norge. En av dem har hele 27.000 medlemmer.

Starbucks ved Oslo S?

Den amerikanske kaffekjeden har satset spesielt på trafikknutepunkter i nye land i Europa. Slik kan det også bli i Norge.

– Vi vil nok satse på en flyplass eller jernbanestasjon også her, sier Carole Pucik til Dagens Næringsliv.

Området rundt Oslo S bør dermed ikke være noe dårlig tips hvis man skal gjette hvor Starbucks vil åpne sin første kafé i Oslo. Ifølge Dagens Næringsliv vil kjeden utvide med et par kafeer sentralt i Oslo, før erfaringene derfra brukes til videre utvidelse i og rundt norske storbyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere