RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rotterdams viseordfører Hugo de Jonge og Oslos ordfører Fabian Stang sager ned fjorårets gran til Rotterdam.
Rotterdams viseordfører Hugo de Jonge og Oslos ordfører Fabian Stang sager ned fjorårets gran til Rotterdam.

Starter kampanje for norsk julegran

I Rotterdam gir de ikke opp kampen om å fortsatt få en julegran fra Oslo hvert år.

OSLO: En lokal TV-stasjon i Nederland har startet en kampanje for å få Oslo til å fortsette å sende julegran til Rotterdam.

– Vi startet kampanjen fordi vi syntes det er viktig at det norske juletreet blir i Rotterdam, forteller journalist Maarten Timmer i tv-kanalen RTV Rijnmond til NRK.

Bare til London

Bystyrets sekretariat har foreslått at Oslo kommune skal slutte å gi julegran i gave til europeiske byer. I over 50 år har kommunen levert juletre til både Reykjavik, Rotterdam og London, men i år er det bare den engelske hovedstaden som vil få gran fra Norge.

Årsaken til forslaget er at det er for dyrt for å Oslo å gi julegran til tre byer, samt at det menes det er et uheldig miljøsignal å transportere grantrær over store avstander.

Dermed kan det ha vært siste gang da Fabian Stang og Rotterdams viseordfører Hugo de Jonge felte årets gran ved Kjelsås i fjor.

Viktig tradisjon

Men Timmer mener det er viktig å holde tradisjonen ved like.

– Treet er så viktig fordi det har vært en tradisjon siden 1950. Det var store ødeleggelser i Rotterdam etter bombingen under andre verdenskrig, og treet fra Oslo ble gitt i gave for å støtte byen. Det er en fin tradisjon, sier Timmer, som også mener det er et tegn på vennskapet mellom de to havnebyene.

Oslo-ordfører Fabian Stang sier det jobbes med å finne alternative løsninger. Et av forslagene er å gi byen et juletre som er hogget i Belgia eller i områder i nærheten.

Les også: William fikk fotballdrakt fra Rotterdam etter juletrehogging

(ANB-NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere