Gå til sidens hovedinnhold

Starter kokekurs for menn

Stovner Frivilligsentral åpner dørene etter sommeren med et spennende høstprogram.

STOVNER: Frivlligsentralen er allerede i gang med åpen lunsj på mandager. Utover høsten skal det blant annet startes opp kokekurs for menn.

– Jeg har tidligere jobbet i Kirkens SOS, og sett at menn som blir alene er ekstra utsatt for ensomhet, isolasjon og selvmordsfare. De er ikke alltid like flinke til å skaffe seg nettverk. Derfor trenger menn en arena å møtes på, og det trenger ikke nødvendigvis være snekring, sier daglig leder Helle Maria Wolstad.

Middagen serveres som en del av «myldredagen» på onsdager.

– Her kan alle være med å spise, også kvinner. Jeg har tro på at måltidsfellesskapet er viktig for folk, sier Wolstad.

– Får mer enn man gir

Wolstad skryter av de mange frivillige, og vil gjerne ha flere, gjerne yngre.

– Vi ønsker at dette skal være et sted for alle aldersgrupper. Vi tenker også å starte opp leksehjelp, og trenger frivillige til dette. De aller fleste har et behov for å bidra, og da skal de få lov til det. Ofte opplever man å få mer enn man gir, sier Wolstad.

Ved å være frivillig viser man også et samfunnsengasjement som tar seg godt ut på CV"en.

– Mange opplever å få jobb nettop fordi de har vært frivillige, sier Wolstad.

De som mottar hjelp fra sentralen, er hovedsaklig eldre som ønsker hjelp til snømåking, plenklipping eller bare en vennlig prat.

Dagravnene gjør også en solid innsats for barn og unge ved å være til stede i nærmiljøet og skolegården.

Minoriteter bidrar

En undersøkelse som nylig ble publisert, viser at minoriteter er like flinke som etnisk norske på frivillig arbeid. Wolstad er ikke overrasket.

– Mange som nylig har flyttet til landet tar kontakt med oss for å bli kjent med folk og skaffe seg nettverk. Men en del eldre nordmenn ønsker ikke å ta imot hjelp fra ikke- etnisk norske. Det gjør meg trist. Vi ønsker å bidra til integrering. Ingen er mindre flotte fordi man ikke kan flytende norsk, sier hun.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året